SEÇER: “TÜM YOLDAŞLARIMIZLA YÜZYIL ÖNCE OLDUĞU GİBİ BUGÜN DE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Başkan Seçer, CHP’nin 98. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla CHP Mersin İl Başkanlığı tarafından düzenlenen törene katıldı. 31 Mart’ta Türk halkına hizmet etme imkanı yakaladıklarını ve bunun sorumluluğunu taşıdıklarını belirten Seçer, “Cumhuriyet’in ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin 2. yüzyılında bu şiarla, bu anlayışla tüm yoldaşlarımızla yüzyıl önce olduğu gibi bugün de çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 98. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla CHP Mersin İl Başkanlığı’nın düzenlediği törene katıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunulan törenin ardından İstasyon Meydanı’na kadar yürüyüş yapıldı. CHP’nin 2. Genel Başkanı İsmet İnönü Anıtı’na da çelenk bırakıldı.

Düzenlenen törene; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in yanı sıra CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, CHP Mersin il ve ilçe yöneticileri ile Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri katıldı.

Biz onlardan çok daha fazla çalışmak zorundayız”

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törendeki konuşmasına partilileri selamlayarak başlayan Başkan Seçer, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve O’nun tüm mücadele arkadaşlarının bu mücadelelerini siyasi arenada sürdürmeleri ihtiyacından doğan partimizin kuruluş yıl dönümünde, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak böyle bir partide siyasi mücadele içerisinde olduğum için sonsuz onur duyduğumu sizlere ifade etmek isterim” dedi.  

Türkiye’nin 600 yıllık bir imparatorluğun toprağı olduğunu hatırlatan Başkan Seçer, şöyle devam etti:

“Ama saltanat düzeni sürdürülebilir değildi, hilafet düzeni sürdürülebilir değildi. Bu topraklar üzerinde yaşayan bütün kültürlerin, renk cümbüşünden oluşan Türk halkına yaraşan laik Türkiye Cumhuriyeti’ni oluşturmaktı. İşte bu anlayış ile Cumhuriyet Halk Partisi hayata geçirildi. Onun için Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ‘Benim 2 eserim var. Biri Cumhuriyet, biri Cumhuriyet Halk Partisi’dir’ dedi. Çok önemli katkılar yaptılar, Türk milletine o kadrolar. Biz onların ardından gelen, onların aslında bir anlamda, mirasını bizim omuzumuza yükledikleri sorumlulukları taşıyan neferleriz. Biz onlardan çok daha fazla çalışmak zorundayız. Biz onlardan ülkemiz için, bu millet için, çok daha fazla yorulmak, hayatımız pahasına mücadele etmek zorundayız. Sorumluluğu taşımak zorundayız. 31 Mart bize bu imkanı verdi. Cumhuriyet’in ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin 2. yüzyılında bu şiarla, bu anlayışla tüm yoldaşlarımızla yüzyıl önce olduğu gibi bugün de bu ülkeye, bu ülke insanına hizmet etme yolunda bütün gücümüzü, bütün birliğimizi, bütün beraberliğimizi, bütün sevgimizi doruğa ulaştırarak çalışmaya devam edeceğiz.”

Editör: TE Bilisim