Başkan Seçer, MESKİ’nin Mayıs ayı Olağan Genel Kurul Toplantısı’nın 2. Birleşimi’nde devam eden ve planlanan yatırımları anlattı. Toplantıda, MESKİ’nin 85 milyon liralık borçlanması için yetki verilmesine yönelik madde oy birliği ile kabul edildi. Meclis üyelerine teşekkür eden Başkan Seçer, “Çırak çıkarma tabirini biliyorsunuz. Asıl 265 milyon lira, onun da 193 milyonunu Büyükşehir’de kullanabileceğiz. Çok önemli projeler devam ediyor. Yenileri geliyor. Orada da aynı hassasiyeti göstereceğinizi temenni ediyorum” dedi.

İlçe ilçe yatırımları ve projeleri anlatan Başkan Seçer, MESKİ’de teknolojiyi kullanarak bugüne kadar maliyetleri azalttıklarını söyledi. Seçer, “Kara delikler tıkanırsa para geliyor. Oradan biraz, buradan biraz” diye konuştu. Küçük dokunuşlarla fark yarattıklarını vurgulayan Seçer, “Bir kurumu yönetmek var, yönetmek var. Bir de idare etmek var. Ben idare etmiyorum, yönetiyorum. Hep idare edilmiş. İnsan sağlığıyla bire bir örtüşen koca bir kentin içme suyu arıtma tesisi yıllardır bakım görmemişse bu önemlidir. Biz el atmışsak 35 milyon kaynak ayırmışsak bu önemlidir. Her 100 milyon liralık faturadan 30 milyonu yaptığımız küçük dokunuşlarla düşürmüşsek bu önemlidir” dedi.

Başkan Seçer, 1 milyar 568 milyon liralık devam eden ve planlanan yatırımların 2021’de gerçekleşecek tutarının 480 milyon lira olduğunu belirterek, “MESKİ çalışıyor, üretiyor, daha kaliteli bir hizmet sunmak istiyor. Mersinimize, Mersinlimize hizmet için hiçbir şeyi esirgemiyoruz” diye konuştu.MESKİ’nin 46 noktada çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Seçer, “Adeta Mersin bir şantiye konumunda” dedi.

Akdeniz’de altyapı sorunlarının olduğu ve Akdeniz’e pozitif ayrımcılık yapılması gerektiği yönündeki değerlendirmelere de yanıt veren Seçer, “Gelmiş geçmiş yerel yönetimler döneminde en fazla hizmet alınan dönem bu dönemdir. Biz çok ertelenmiş, ötelenmiş hizmetleri yerine getiriyoruz” dedi.

MESKİ’nin 2021 yılı Mayıs ayı Olağan Genel Kurul Toplantısı’nın 2. Birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi. Başkan Seçer, Genel Kurul’da MESKİ’nin devam eden ve planlanan yatırımlarını anlattı. Toplantıda, MESKİ’nin 85 milyon liralık borçlanması için yetki verilmesine yönelik madde oy birliği ile kabul edildi. Meclis üyelerine teşekkür eden Başkan Seçer, aynı hassasiyetin Büyükşehir’in borçlanması için de gösterilmesini temenni etti. MESKİ’de son teknolojiyi kullanarak maliyetleri düşürdüklerini, kara delikleri kapattıklarını ifade eden Seçer, “MESKİ çalışıyor, üretiyor, daha kaliteli bir hizmet sunmak istiyor. Mersinimize, Mersinlimize hizmet için hiçbir şeyi esirgemiyoruz” diye konuştu.

“Biz çok ertelenmiş, ötelenmiş hizmetleri yerine getiriyoruz”

Maddelere geçilmeden önce gündem dışı konuşmalar bölümünde Başkan Seçer, Meclis üyelerine söz verdi ve ardından gündeme getirdikleri konularla ilgili açıklamalarda bulundu. Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Muhammet Gültak’ın Akdeniz’de altyapı problemlerinin olduğunu ifade etmesi üzerine Başkan Seçer, şunları söyledi:

“Akdeniz ilçesi önemli. Buna söyleyecek bir sözüm yok. Mersin’in kalbi, sanayi bölgesi. Gelir dağılımında adaletsizliğin de rekor düzeyde olduğu bir yer. Ama çok net, sansürsüz söylüyorum bunu; Mersin; yerel yönetimler bazında konuşuyorum; gelmiş geçmiş yerel yönetimler döneminde en fazla hizmet alınan dönem bu dönemdir. Biz çok ertelenmiş, ötelenmiş hizmetleri yerine getiriyoruz. Bakın şehrin ana arterleri yıllardır asfalt bekliyordu, çukurlar içerisindeydi. Kaldırımlarda Allah muhafaza dikkat etmezseniz kafanızın üzerine düşebilirdiniz. 20 günde, kapanma süresince şehrin kalbi dediğimiz Akdeniz’de tarla yoluna dönmüş ana arterleri yaptık. Sadece oralar değil. Şevket Sümer’den, Güneş’e, Karacailyas’a, Kazanlı’ya kadar her yerde ekiplerimiz çalışıyor.”

“İhtiyaç olan noktalarda pozitif ayrımcılık sözünü yerine getiriyorum”

Gültak’ın Akdeniz’e pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini ifade etmesi üzerine Başkan Seçer, “Ben göreve başlarken ihtiyaç olan noktalarda pozitif ayrımcılık yapacağımın sözünü verdim ve bunu da harfiyen yerine getiriyoruz. Akdeniz’e yapıyoruz da Mut’a, Erdemli’ye yapmıyor muyuz? Erdemli Meclis üyelerimiz de burada. Erdemli’nin ihtiyacı var da yapmıyor muyuz? Üçtepe yolunu yapmadık mı? Mergin Köprüsü yıllardır yapılacaktı da yapılmadı. Biz geldik yapıp bitirmedik mi şu anda? Birkaç gün sonra açılışını yapacağız” diye konuştu.

Başkan Seçer, Gültak’ın ‘Akdeniz bölgesi Millet İttifakı’nın da oy deposu’ sözleri üzerine ise “Her yerde ayrım yapmadan biz bu çalışmaları sürdürüyoruz ama pozitif ayrımcılık derken yanlış anlaşılmasın. Herhangi bir siyasi görüş, ‘oy deposu’…siz bunu dile getiriyorsunuz. Benim ağzımdan böyle bir laf çıkmamıştır; ‘benim oy depom’. Siz bu değerlendirmeleri yaparken biraz şaka, biraz ciddi ‘sizin yoğun oy aldığınız yer’ dediniz. İnanın benim aklımdan böyle bir şey bugüne kadar geçmemiştir ve geçmeyecek. Bunun da sözünü verdim ve sözümün de altını kara kalemle çiziyorum. Akdeniz’e başta merkezi yönetim olmak üzere; bütün yerel yönetimlerin bu Büyükşehirdir, ilçe belediyeleridir pozitif ayrımcılık göstermesi gerekiyor. Bunda ayrıldığımız bir nokta yok” dedi.

Gündem dışı konu başlıklarının konuşulduğu bölümde Mersin Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Sözcüsü Ünzile Kuru’nun Ulu Önder Mustafa Atatürk’ün tarihi ve kurucu şahsına yönelik saldırılara ilişkin yaptığı kınama açıklaması üzerine Başkan Seçer, “Öncelikle Sayın Kuru’nun Atatürk’e yönelik sözlerine katılıyorum. Ben de başta Atatürk olmak üzere tüm ortak değerlerimize yönelik saldırıları şiddetle kınıyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim