TARSUS’UN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 101. YILI COŞKUYLA KUTLANDI

 “ULU ÖNDERİMİZDEN ALDIĞIMIZ TÜRKİYE’Yİ KALKINDIRMA MİSYONUNU ŞANLA, ŞEREFLE TAŞIYACAĞIZ”

Başkan Vahap Seçer, Tarsus’un düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törene katıldı. Vatandaşlarla kurtuluş coşkusunu yaşayan Başkan Seçer,  “Tarsusluların Bayramı kutlu olsun” dedi.

Kurtuluş mücadelesiyle kazanılan mirası, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde daha ileriye taşımaya çalışacaklarını dile getiren Başkan Seçer, “Türkiye'yi geliştirme, kalkındırma misyonunu biz Ulu Önderimizden aldık. Onun için de bu misyonu şanla, şerefle, azimle, kararlılıkla taşıyacağız” diye konuştu.

BAŞKAN SEÇER, TARSUS’UN KURTULUŞUNUN 101. YIL DÖNÜMÜ TÖRENİNDE (5)

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus’un düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törene katılarak, vatandaşlarla birlikte kurtuluş coşkusunu yaşadı. Tarsus’ta Aznakay Parkı önünde Kurtuluş Yürüyüşü ile başlayan coşku, Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenle devam etti.

Törende; kent protokolü tarafından Atatürk Anıtı’na çelenkler sunularak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklâl Marşı eşliğinde Türk bayrağı göndere çekildi. Kutlama programında, öğrenciler tarafından şiirler okundu, halk oyunları ekipleri de gösterilerini sergiledi.

Başkan Seçer: “Tarsusluların Bayramı kutlu olsun”

Tarsuslularla bir arada olmaktan ve kurtuluş coşkusunu birlikte yaşamaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Seçer, Tarsus’un kurtuluş mücadelesindeki önemine dikkat çekti. Tarsus’un demografik yapısı, geçmişi ve kültürel birikimiyle tarihteki misyonunu sürdürdüğünü vurgulayan Seçer, “Atalarımız bize bu toprakları emanet ettiyse, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyet’in kurumlarını kurduysa, Türkiye'yi demokratik ortama bu anlayış ve irade taşıdıysa, bize düşen görev de bayrağı devraldığımız yerden çok daha yükseklere taşımak” dedi. Bu doğrultuda hizmetler yaptığını da belirten Başkan Seçer, “Bizim için Türkiye farklı bir misyon. Türkiye'yi geliştirme, kalkındırma misyonunu biz Ulu Önderimizden aldık. Onun için de bu misyonu şanla, şerefle, azimle, kararlılıkla taşıyacağız” diye konuştu.

Tarsus’a kazandırılan hizmetlere dikkat çekerek, dün olduğu gibi bundan sonra da aynı azimle çalışmalarını sürdüreceklerini söyleyen Başkan Seçer, “İnşallah, hep beraber kentimize çok daha güzel hizmetler yapacağız. Tarsus’a daha güzel sokaklar, yollar, parklar yapacağız. Başta gençliğimiz, çocuklarımız; onların eğitimi bizler için çok önemli. Eğitimde değerli dokunuşlara devam edeceğiz. Yine yaş almış yurttaşlarımız, kadınlar onlara da önem göstermeye devam edeceğiz” dedi. Tarsus’un kurtuluş gününü her yıl daha bir coşkuyla kutlayacaklarını da belirten Başkan Seçer, “Tarsusluların Bayramı kutlu olsun” ifadesi ile sözlerini sonlandırdı.

BAŞKAN SEÇER, TARSUS’UN KURTULUŞUNUN 101. YIL DÖNÜMÜ TÖRENİNDE (9)

Bozdoğan: “Tarsuslu olmak gururdur”

Törende konuşma yapan Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan da, Tarsus’un kurtuluş mücadelesindeki önemini anlattı. Bozdoğan, “Tarsus'un düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yılını kutlamanın gururu ve mutluluğu içindeyim. Tarsuslu olmak gururdur, Tarsus’ta yaşamak bir onurdur” dedi.

BAŞKAN SEÇER, TARSUS’UN KURTULUŞUNUN 101. YIL DÖNÜMÜ TÖRENİNDE (2)

Editör: Haber Merkezi