Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Seçer’in mesajı şöyle:

“Engelli olmak tüm zamanların ve toplumların değişmez bir gerçeğidir. Bireylerin, temel hak ve özgürlüklerden tam ve eşit olarak yararlanabilmesi, iş, eğitim, sağlık, ulaşım ve sosyal haklar yönünden ayrımsız tüm vatandaşların faydalanması; gelişmişlik düzeyinin belirlenmesinde çok önemli bir göstergedir.

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, bizler de kentimizi daha çağdaş bir kent haline getirmek ve ülkemizi medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak hedefiyle çalışmalarımızı yürütmekteyiz.

Bu bilinçle; tüm engelli bireylerimizin kent yaşamında kendilerini rahat hissedebilmesi, her türlü olanak ve hizmetten yararlanabilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Engelli vatandaşlarımızın hayat kalitelerini yükseltmek, yaşadıkları sorunların önüne geçmek ve topluma kazandırılmalarını sağlamak için önemli adımlar atıyoruz.

Bu doğrultuda; Engelsiz Yaşam Parkı’nı kentimize kazandırdık ve özellikle engelli çocuklar ve ailelerinin hizmetine açtık. Ayrıca, Halkkent’teki Engelsiz Yaşam Merkezimizde engelli bireylerin hayat standartlarının iyileştirilmesi ve yükseltilmesi için sosyal, kültürel ve sportif pek çok faaliyet gerçekleştiriyoruz. Bu Merkezimizdeki Mola Evi’nde mesleki, bilgisayar ve hobi kurslarına kadar pek çok hizmeti engelli vatandaşlarımıza sunuyoruz.

Evde bakım hizmetlerimizle yaş almış yurttaşlarımızın yanı sıra engelli vatandaşlarımızın da evlerini düzenli olarak temizliyor, sıcak yemek ihtiyaçlarını karşılıyor, ihtiyaçları halinde özel taşıma araçlarıyla kültürel, sosyal, sportif faaliyetlere ve hastanelere ulaşmalarını sağlıyoruz. İmkanlarımız çerçevesinde, yine ihtiyaç sahibi olduğunu belgeleyen tüm engelli vatandaşlarımıza; tekerlekli sandalye, akülü araç, baston, braille veya konuşan saat, işitme cihazı ve benzeri protez ile ortez gibi ihtiyaçlarını da temin ediyoruz.

Hepimizin bir engelli adayı olduğundan hareketle, ulaşımdan eğitime, çalışma hayatından sağlık hizmetlerine varıncaya kadar her alanda engelli vatandaşlarımız için sorumluluğumuzu yerine getirmeye ve “Engelsiz Mersin” için çalışmaya devam edeceğiz.

Engelsiz bir gelecek için mücadele eden tüm vatandaşlarımızın, önündeki engelleri azimle, inançla aşan tüm engelli kardeşlerimin ve ailelerinin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü içtenlikle kutluyor; tüm hemşehrilerime sağlıklı, mutlu ve huzur dolu bir hayat diliyorum.”

Editör: TE Bilisim