Bayern Münih'in forveti Robert Lewandowski, Pazar günü üst üste ikinci kez Almanya'da Yılın Futbolcusu seçildi.

32 yaşındaki Pole, gazeteciler tarafından yapılan oylamanın ardından Kicker futbol dergisi tarafından verilen unvanın bir kez daha kaçak kazananı oldu.

Mayıs ayında Gerd Mueller'in 49 yaşındaki gol rekorunu egale ederek sezonun 41. Bundesliga golünü atan Lewandowski, sunulan 563 oyundan 356'sını aldı.

Lewandowski, "Bu onurun ne kadar büyük olduğunun farkındayım. Bu benim için büyük bir gurur ve sevinç nedeni, çünkü Almanya'da üst üste iki kez Yılın Futbolcusu unvanını kazanmak nadirdir." dedi.

Bayern Münih'ten Thomas Mueller 315 oyla ikinci olurken, üçüncü sırayı 38 oyla Borussia Dortmund'dan Erling Haaland aldı.

Son üç haftadır sahalardan uzak kalan Lewandowski, "Tabii ki 29 Bundesliga maçında 41 gol attığım için mutluyum. Bu gol sayısı beni gururlandırıyor ve sakatlığım göz önüne alındığında kesinlikle muhteşem bir başarı." Bir diz sorunu ile Mart.

Chelsea'de Thomas Tuchel'in ardından en iyi ikinci teknik direktör seçilen Lewandowski'nin eski menajeri Hansi Flick, kendisinin "muazzam kaliteye sahip mutlak bir profesyonel" ve "bir santrafor olarak en iyisi" olduğunu söyledi.

2014'te Bayern'e katıldığından beri Lewandowski, 219 maçta 203 gol attı.

2020-21'de Bayern'in üst üste dokuzuncu Bundesliga şampiyonluğu olan 31. Almanya lig şampiyonluğunun mimarıydı.

Lewandowski, kariyerine başladığından beri kulüpleri ve ülkesi için 500'den fazla gol attı.

FIFA'nın 2020'nin en iyi erkek oyuncusu seçilen gol atma hissi, Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo'yu yenerek Avrupa Altın Ayakkabısı'nı da kazandı.

Editör: TE Bilisim