Minsk'te yürüyüş için toplanan 100.000'den fazla kişi Lukashenko'nun istifa etmeyi reddetmesi durumunda ülke çapında grevle tehdit ettiler.

Belarus polisi Pazar akşamı Minsk'te bir başka şiddetli baskı başlattı, barışçıl protestocuların kalabalığına sersemletici bombalar attı, insanları alanlarda kovalarken ve ülkedeki art arda 11'inci Pazar günü protestoları engellemeye çalışırken tutuklamalar yaptı.

Günün erken saatlerinde en az 100.000 kişi, Alexander Lukashenko'ya “halkın ültimatomu” dedikleri şeyi vermek için Belarus başkentinin merkezinde yürüdü: istifa et ya da Pazartesi günü ekonomiyi felce uğratabilecek ülke çapında bir grevle yüz yüze kalacaksın denildi.

Protestoların simgesi haline gelen kırmızı-beyaz geleneksel Belarus bayrağına sarılı uzun protestocu sütunları , şehir merkezinden akıp "istifa!" ve "grev!"

Her zamanki gibi, yetkililer Minsk'in merkezinde mobil interneti kesti, metro istasyonlarını kapattı ve önemli yerlere çevik kuvvet polisi yerleştirdi. Merkez boyunca askeri ve isyan kontrol araçları yerleştirildi.

İnsan hakları grubu Viasna, Pazar günü 216 kişinin gözaltına alındığını söyledi. Polisle çıkan çatışmalarda kaç kişinin yaralandığı hemen belli olmadı.

Editör: TE Bilisim