Yeni bir araştırma, Almanya'daki popülist tutumların iki yıl öncesine kıyasla keskin bir şekilde düştüğünü gösterdi. Sonuçlar, aşırı sağcı AfD gibi partilerin siyasi sınırlara doğru itileceğini gösteriyor.

Bertelsmann Vakfı tarafından Perşembe günü yayınlanan bir araştırmaya göre, Alman siyasetinde popülizm 2018'de zirveye ulaştıktan sonra düşüşe geçti.

Araştırmacılara göre, Almanya'daki kayıtlı seçmenlerin yaklaşık% 20'sinin "popülist zihniyete" sahip olduğu düşünülüyor, bu da 2018'de böyle bir görüşe sahip olan seçmenlerin% 33'ünden bir düşüş anlamına geliyor.

Eğilim tersine döndü

Ortak yazar Robert Vehrkamp yaptığı açıklamada, "Almanya'da giderek artan popülist bir siyasi ortama doğru eğilim tersine döndü" dedi.

Bertelsmann'ın YouGov Almanya ile birlikte geliştirdiği "Popülizm Barometresi", Haziran ayında 10.000 seçmene devlet ve toplumun işlevi hakkında sekiz popülist açıklamaya katılıp katılmadıklarını sordu.

Çalışmadaki popülist tutumlar, politikacıları kendi çıkarlarını gözeten "yozlaşmış seçkinlerin" bir parçası olarak görmek, uzlaşmayı reddetmek veya referandumlar yoluyla doğrudan egemenliği desteklemek yer alıyor. Çalışma aynı zamanda "çoğulculuk karşıtlığı, düzen karşıtlığı ve halkın homojenliği boyutlarında" popülist tutumları da analiz etti.

Alman siyaseti için ne anlama geliyor?

Araştırmaya göre, popülizmden uzaklaşma, öncelikle Almanya'nın siyasi merkezinden seçmenler tarafından destekleniyor. 2018'de bu seçmen kesimi popülist tutumlarda en büyük artışı gösterdi.

Vehrkamp, ​​"Özellikle siyasi merkez, öğrenebildiğini ve popülist cazibeyle başa çıkmada sağlam olduğunu kanıtlıyor ve böylece kamuoyundaki bu değişimin mihenk taşı olduğunu kanıtlıyor." Dedi.

Özellikle siyasi merkez, "Liberal demokrasi, popülist seferberliğe demokratik bir karşı seferberlik ile cevap verdi. "

AfD 'aşırılıkçılar' içindir

Son yıllarda Alman siyasetindeki popülizm dalgası , aşırı sağ, göçmen karşıtı Almanya için Alternatif (AfD) gibi düzen karşıtı partilerin yükselişine denk geldi .

Hıristiyan Demokrat Birlik ve Hıristiyan Sosyal Birliğin merkez sağ birliği ve iş dostu Özgür Demokratlar (FDP) gibi partileri içeren geleneksel siyasi kamplar, seçmenleri AfD'ye sürüklüyordu ve buna yanıt olarak platformlarını kısmen popülist duyarlılığa uyarladılar.

Seçim çekiciliğini kaybediyor

Araştırmaya göre Almanya'nın geleneksel siyasi partilerinin popülist seçmen kesimlerine kayması durduruldu.

Berlin Sosyal Bilimler Merkezi'nden eş yazar Wolfgang Merkel, "CDU / CSU'nun ve FDP'nin AfD'nin popülizmini takip etme, onu taklit etme veya en azından retorik olarak uyarlama cazibesi, seçim çekiciliğini kaybediyor" dedi ( WZB), çalışmaya da katıldı.

Araştırmaya göre, merkezcilerin popülizmden uzaklaşması, AfD'nin giderek aşırı sağcı seçmenlerin egemen olduğu bir partiye dönüştüğü anlamına geliyor.

Vehrkamp, ​​"Almanya'daki parti ortamı, 2021 federal seçimlerinden önceki yılda popülizme karşı 2017 seçimlerinden önce ve sonra olduğundan çok daha dirençli olduğunu gösteriyor" dedi.

Editör: TE Bilisim