Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, sert bir ekonomik ve mali kriz ve hayati ürünler için fiyat artışları sırasında yüz binlerce memur ve askeri üyeye %50 maaş artışı sağlayan bir kararname yayınladı.

ŞAM, Suriye -- Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad Pazar günü, sert bir ekonomik ve finansal kriz ve hayati ürünler için fiyat artışları sırasında yüz binlerce memur ve askeri üyeye %50 maaş artışı sağlayan bir kararname yayınladı.

Esad'ın kararı, devletin ülkenin temel gıda maddesi olan ekmeğin fiyatını iki katına çıkarmasından ve dizel yakıt fiyatını %180 oranında artırmasından bir gün sonra geldi.

Suriye ekonomisi, on yıllık savaş, Batı yaptırımları, yaygın yolsuzluk ve son olarak komşu Lübnan'da yaşanan ciddi ekonomik ve mali krizden ağır darbe aldı. Son maaş artışı Kasım 2019'da açıklandı.

Esad'ın ofisi tarafından yayınlanan kararname, asgari aylık geliri 71.515 Suriye lirası (22 $) olarak belirledi. Ayrıca askeri ve sivil emekli maaşı sahiplerine emeklilik maaşında %40'lık bir artış sağladı.

ABD doları karaborsada yaklaşık 3.200 liradan işlem görürken resmi kur 2.500 lira.

Editör: TE Bilisim