Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Öğrenci Kulüpler Birliği tarafından düzenlenen “Okullara Sağlık Taraması ve Okul Yardımı” projesinin ilk adımı Bartın ve Kastamonu illerinde atıldı. Sosyal sorumluluk bilinciyle başlatılan projede gönüllü olarak bulunan öğrenciler, çocuklarla hem deneyimlerini paylaştılar hem sağlık taraması yaptılar. Bartın ve Kastamonu illerinde bulunan okullarla başlayan destek projesinde geniş kitlelere ulaşılması hedefleniyor.

Bu kapsamında Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi öğrencileri,  ilk olarak Bartın’da bulunan Hasan Sabri Çavuşoğlu Fen Lisesi’nin öğrencileriyle buluştu. Sınava hazırlandıkları süreç içerisinde edindikleri tecrübeleri ve sınav deneyimlerini lise öğrencilerine aktarmak amacıyla bir araya gelen öğrenciler, çocuklara; temel postür analizi, boy-kilo ölçümü ile doğru beslenme, temel ayak analizi kapsamında ayak baskı uygulamasından oluşan sağlık taraması da yaptı.

Bartın-Kastamonu (3)

İlkokulun kütüphanesine 345 adet kitap bağışında bulunuldu

Projenin ikinci gününde Kastamonu Taşköprü Muzafferettingazi İlkokulu’nu ziyaret eden öğrenciler, sevimli miniklere temel postür analizi, boy-kilo ölçümü ile doğru beslenme, renk körlüğü ve görme testi, işitme testleri, temel ayak analizi kapsamında ayak baskı uygulamasından oluşan sağlık taraması gerçekleştirdi.

Sağlık taramasının beraberinde ilkokul öğrencileriyle çeşitli oyunlar oynayan öğrenciler, miniklerin zihinlerinde unutulmaz anılar bıraktı. Proje kapsamında ilkokulun kütüphanesine 345 adet kitap bağışında bulunuldu ve son olarak ilkokul öğrencileri için hazırlanan hediyeler takdim edildi.

Bölgede sık rastlanan mantar zehirlenmesi hakkında farkındalık oluşturuldu

Taşköprü bölgesinde sık rastlanan mantar zehirlenmelerine karşı farkındalık kazandırmak amacıyla Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu Dr. Mehmet Akif Kaymakcı “Görünmez Tehlike: Mantar Zehirlenmeleri” isimli sunumunu gerçekleştirdi. Yerel halktan yoğun ilgi gören sunumun ardından katılımcılara çeşitli sorular sorularak hediyeler verildi.

Eyüpsultan Belediyesi’nin transfer konusunda destek olduğu projeye; Bartın İl MÜSİAD Başkanı Muhammet Aksoy, Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan Acar, Kastamonu, Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu, Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal, Taşköprü Belediye Başkan Yardımcısı Harun Yalçın, MÜSİAD İl Başkanı Ahmet Sevgilioğlu, Sabri Çavuşoğlu Fen Lisesi Müdürü Alptekin Yılmaz, Muzafferettingazi İlkokul Müdürü Yaşar Ümit Yılmaz katkıda bulundu.

Bartın-Kastamonu (1)

Bartın-Kastamonu (4)

Bartın-Kastamonu (2)

Bartın-Kastamonu (7)

Bartın-Kastamonu (3)

Bartın-Kastamonu (6)

Bartın-Kastamonu (8)

Bartın-Kastamonu (12)

Bartın-Kastamonu (13)Bartın-Kastamonu (10)

Bartın-Kastamonu (9)

Bartın-Kastamonu (11)

Bartın-Kastamonu (5)

Editör: Haber Merkezi