Başkan, 1921'deki ırkçı şiddetten Charlottesville ve ABD Capitol'deki son beyaz üstünlüğü gösterilerine kadar bir çizgi çizdi.

Joe Biden, Tulsa ırk katliamının yüzüncü yılını Amerika'nın tarihi hakkında dürüst olması için bir toplanma çağrısı olarak kullandı ve büyük ulusların "karanlık taraflarıyla yüzleşmeleri" konusunda ısrar etti.

Salı günü Biden, 31 Mayıs ve 1 Haziran 1921'de beyaz bir çetenin 300'e yakın Afrikalı Amerikalıyı öldürdüğü, evleri ve işyerlerini yakıp yağmaladığı ve “Kara Duvar Sokağı” olarak bilinen müreffeh bir topluluğu yerle bir ettiği siteyi ziyaret eden ilk oturma ABD başkanı oldu. ”.

Yoğun alkışlarla noktalanan duygusal bir konuşmada Biden, Amerika'nın geçmişiyle yüzleşmesini ve Tulsa'dan Charlottesville, Virginia'daki ve 6 Ocak'ta Washington'daki ABD Capitol'deki daha yeni beyaz üstünlüğü gösterileri aracılığıyla bir nefret dizisinin geçtiğini kabul etmesini istedi.

Ayrıca, beyaz olmayanların oy haklarına yönelik Cumhuriyetçi bir saldırıyla bağlantı kurdu ve başkan yardımcısı olarak görev yapan ilk beyaz olmayan kadın olan Kamala Harris'in Beyaz Saray'ın buna direnme çabalarına öncülük edeceğini duyurdu.

Editör: TE Bilisim