BİK’ten Osmaniye Yerel Basınına Eğitim

Basın İlan Kurumu Adana Şube Müdürlüğü, Osmaniye yerel basınına yönelik “Yerel Medyada İnternet Haberciliğinin Geliştirilmesi” eğitimi düzenledi. Eğitim İletişim Danışmanı Cihat Zafer Demirel tarafından verildi.

Osmaniye’de yayımlanan 13 gazetenin temsilci ve çalışanlarının katıldığı eğitimde, Cihat Zafer Demirel, yerel basının dijital dönüşüm süreçleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu, özellikle pandemi sürecinde değeri artan internet haberciliğinin etik, doğru ve sağlıklı yapılmasının önemi üzerinde durdu.

Geleneksel gazetecilik kültürüne sahip olan gazetecilerin, bu kültürü dijitale de yansıtmasının beklendiğini, basının değerlerini koruyarak yenilenmesine ve çağa ayak uydurmasına ihtiyaç duyulduğunu aktaran Demirel, Basın İlan Kurumunun tüm bu süreçlerde yerel basının yanında olduğunun altını çizdi.

Demirel, gazetecilerin sıklıkla karşılaşacakları sorunlar, basına dijital reklamlar sayesinde ek kaynak yaratılması, illerdeki dijital reklam potansiyelinin ortaya çıkarılarak gazete ve internet siteleri ile ticari kuruluşlar arasında nasıl işbirliği sağlanacağı konularında farkındalık oluşturulması amacıyla Basın İlan Kurumu İnsan Kaynakları Müdürlüğü tarafından düzenlenen online eğitimlerin devam edeceğini vurguladı.

Editör: TE Bilisim