Bir kişinin zaten sahip olduğu geçmiş koronavirüs enfeksiyonları, bağışıklık sisteminin SARS CoV-2 ile savaşmasına yardımcı olabilir. 

Bu sonuca, çalışmaları Cell Reports Medicine web sitesinde yayınlanan Kuzey Arizona Üniversitesi ve Translational Genomics Research Institute'tan bir grup Amerikalı bilim insanları ulaştı.

Çalışmanın yazarları, birkaç koronavirüse karşı bağışıklık tepkisini inceledi: MERS-CoV ve SARS-CoV-1'in yanı sıra ölümcül olmayan diğer dört koronavirüs ve soğuk algınlığına benzeyen reaksiyon. 

Sonuçlar, SARS-CoV-2'nin mevcut pandemiye halihazırda transfer edilen koronavirüsten sonra ortaya çıkan bir antikor yanıtı ortaya çıkarabileceğini gösterdi.

Bulaşıcı hastalıklar uzmanı ve çalışmanın ortak yazarı John Altın, "Bu, virüse karşı önceden var olan bir dereceye kadar bağışıklığımız olduğu anlamına geliyor" dedi .

Antikorların yeni koronavirüs unsurlarına "bağlanabileceğini" ve buna verilen bağışıklık tepkisinin diğer virüs suşları ile temaslardan "yardım" alabileceğini belirtti.

Bilim insanları tarafından elde edilen veriler, yeni tanı ve tedavi yöntemlerinin geliştirilmesine yardımcı olacak, ayrıca iyileşme gösteren plazmanın etkinliğini değerlendirecek ve COVID-19 ve mutasyonlarına karşı korunmak için yeni aşılar veya başka yollar geliştirecek.

Bilim insanları ayrıca, bulgularının neden bazı kişilerin COVID-19 semptomlarının hafif olduğunu veya hiç olmadığını açıklamaya yardımcı olabileceğine, diğerlerinde ise enfeksiyonun şiddetli olduğuna ve hastaneye yatışa ve ölüme yol açtığına inanıyor.

Editör: TE Bilisim