Binlerce kişi Cumartesi günü kadın yürüyüşleri için Birleşik Devletler'in dört bir yanında sokaklara döküldü, birçoğu pembe protesto şapkaları takarken Başkan Donald Trump'a ve onun muhafazakar Yüksek Mahkeme seçimine karşı ateşli çağrılar yaptı.

100.000'den fazla insan katıldı

3 Kasım seçimleri önündeki mitingler, Washington'daki ilk Kadın Yürüyüşü'nden esinlendi, 2017'deki açılışından bir gün sonra büyük bir Trump karşıtı miting düzenlendi.

Kadın Yürüyüşü direktörü Rachel O'Leary Carmona, kadınların mitingde Trump'ın başkanlığını sona erdirme gücünden bahsetti.

"Başkanlığı kadınların yürüyüşüyle ​​başladı ve şimdi kadın oylamayla sona erecek. Dönem" dedi.

Göstericilerin taşıdığı işaretler denizinde "Kızınızın geleceği için oy verin" mesajını okuyun. "Kız gibi dövüş" dedi bir başkası.

Organizatörlere göre, COVID-19 salgınının ortasında gösteriler önemli ölçüde daha küçüktü, ancak protestocular hala ülke çapındaki şehirlerde ortaya çıktı.

Organizatörler, New York'tan Los Angeles'a ve Chicago'dan Fort Lauderdale, Florida'ya kadar 430 yürüyüşe 100.000'den fazla insanın katıldığını söyledi.

Yüz yüze katılımdan endişe duyan insanları, insanları oy kullanmaya teşvik eden beş milyon mesaj göndermeyi amaçlayan "sosyal açıdan uzak bir metin bankacılığı teletonuna" katılmaya çağırdılar.

Yürüyüşçüler ayrıca, Trump'ın muhafazakar yargıç Amy Coney Barrett'ın yerine geçmesini protesto ederken, kadınlar ve ilericiler için bir simge olan Yüksek Mahkeme yargıcı Ruth Bader Ginsburg'a saygılarını sundular .

Barrett, güçlü Katolik inançlarını gizlemedi ve muhafazakarların hakim olduğu bir Yüksek Mahkemenin Senato tarafından onaylanması halinde kürtaj haklarını bozabileceği endişelerini dile getirdi.

Trump ve Cumhuriyetçi arkadaşları, bu hafta başlayan ve keskin tartışmalara yol açan bir süreç olan seçimlerden önce adaylığını hızlandırmaya çalışıyorlar.

Washington'daki protesto rotası, Barrett'ın lehine daha küçük bir "I'm With Her" karşı protesto yapılan ABD Kongre Binası ve Yüksek Mahkeme binasına gitmeden önce Beyaz Saray yakınlarında başladı.

Washington'daki yürüyüşçülerin çoğu, COVID-19'un yayılmasını engellemek için yüz maskeleri taktı, bazıları beyaz dantel yakalı siyah cüppeler içinde Ginsburg gibi giyinmiş ve birçoğu orijinal yürüyüşle ünlenen örgü pembe şapkaları takmıştı.

Distopik roman ve televizyon dizisi "Damızlık Kızın Öyküsü" nde çocuk doğurmaya zorlanan karakterleri canlandıran kırmızı cüppeler ve beyaz başlıklar giymiş bir dizi protestocu.

İşaretler ve pankartlar, daha geniş bir Trump karşıtı mesajın altını çizdi: "Trump / Pence: Şimdi Dışarı", birini okurken, diğerleri sadece "Trump'ı Bırak" dedi.

New York'ta Manhattan'ın Washington Meydanı'nda, çoğu pembe şapkalar ve Trump'ın Demokrat rakibi Joe Biden'ı destekleyen veya Ginsburg'u onurlandıran tabelalarla yaklaşık 300 kişi toplandı. Şehirdeki beş ayrı yürüyüşten biriydi.

Trump kadın düşmanı

Yakın çevreden çalışan 47 yaşındaki bir anne olan Yvonne Shackleton, "Burada olmak ve insanları Trump'ı ve kadın düşmanı politikalarını oylamaya teşvik etmek gerçekten önemli, özellikle de COVID ile birçok insan izole edildiğinde," dedi. Albany, New York City'den arabayla yaklaşık üç saat uzaklıkta.

Benzer sayıda insan Ginsburg'un memleketi olan Brooklyn'de toplandı ve bir protestocunun tabelasında "Ruth Bizi Gönderdi" yazıyordu.

67 yaşındaki Wendy Sacks, "Buradayım çünkü insanların oy vermesi çok önemli ve insanlara Biden için mavi oy kullanmalarını söylüyorum, çünkü Trump ülkemiz için bir felaket oldu" dedi. eski vintage mücevher satıcısı.

Maskeli protestocular Chicago'da aynı mesajla yürüdü, davul çaldı ve Trump'ın yenilgisi için tezahürat yaptı.

Önümüzdeki ay yapılacak başkanlık yarışması, aynı zamanda, yüzlerce göstericinin Siyahların polis memurları tarafından öldürülmesini protesto ettiği ayrı bir New York protestosunun da odak noktasıydı.

Protesto edenler arasında, Kentucky, Louisville'deki evine düzenlenen baskında Mart ayında memurlar tarafından öldürülen bir Siyah sağlık çalışanı olan Breonna Taylor'ın annesi Tamika Palmer da vardı.

Büyük bir jüri geçen ay, ölümüyle ilgili polis memurlarından hiçbirini suçlamamaya karar verdi; bunun yerine, bir polis memuru komşu bir eve ateş etmekle suçlandı.

Palmer etkinlikte "İnsanların dışarı çıkıp oy kullanması gerekiyor" dedi. "Protesto iyidir, ancak bunu anketlere götürmezsek, istediğimiz ve ihtiyacımız olan değişikliği gerçekten yapamayacağız."

Editör: TE Bilisim