Bu çabalarımla sürveyansı demokratikleştirme potansiyeli olduğunu gösteriyorum. Her büyüklükteki dronlar, çevre savunucuları tarafından ormansızlaşmayı izlemek için, koruma uzmanları tarafından kaçak avcıları izlemek için ve gazeteciler ve aktivistler tarafından büyük protestoları belgelemek için kullanılıyor. Bir itibariyle siyasi sosyolog , sosyal hareketler ve uçağı inceleyen, yeni kitabımda, şiddet karşıtı ve yanlısı sosyal drone kullanan geniş bir yelpaze olduğunu İyi Drone ları belgelemek “ 

Sosyal drone

Ancak İç Güvenlik Bakanlığı protestoları izlemek için büyük, sabit kanatlı uçağı ABD-Meksika sınırından yönlendirdiğinde ve kasabalar insanları ateş için test etmek için insansız hava araçlarını kullanmayı denediğinde , gökyüzünde kaç göz olduğunu düşünmenin zamanı geldi ve istenmeyen hava gözetiminden nasıl kaçınılır. Neredeyse herkesin erişebileceği bir yol, sadece gözden kaybolmayı öğrenmektir.

Kalabalık gökyüzü

Drone'lar

Son on yılda halkın insansız hava araçlarının kullanımında bir patlama oldu - gündelik teknolojiye sahip sıradan insanlar ilginç şeyler yapıyorlar . Drone'lar zaten kalabalık hava sahasına girdiğinde, Federal Havacılık İdaresi cevap vermeye çalışıyor . Yakın gelecekte, giderek büyüyen sosyal, politik ve ekonomik aktörler tarafından yönlendirilen bu cihazların daha da fazlasını görmesi muhtemeldir.

Dronların kullanımı ve yayılması ile ilgili Kamuoyu hâlâ havaya , ancak gelişen insansız kullanımı bir kısaltma dronlara sayısız çabalar yol açtı. Bu tepkiler, yerel hava sahası üzerinde topluluk kontrolünü uygulayan kamu politikalarından, uçağı havaya uçurmak için sofistike sıkışma ekipmanı ve taktiklerin geliştirilmesine kadar uzanmaktadır.

Yeni başlayanlardan büyük savunma müteahhitlerine kadar, hava sahasını uçağı inkar etmek, uçağı dijital olarak kaçırmak, uçağı fiziksel olarak kontrol etmek ve uçağı düşürmek için bir mücadele var. Anti-drone ölçümleri basit künt kuvvetten, 10-gauge av tüfeğinden şiire: iyi eğitilmiş şahinlere kadar değişir .

Bu anti-drone önlemlerinin çoğu pahalı ve karmaşıktır. Bazıları yasadışı. Drone teknolojisinden kaçınmanın en uygun ve yasal yolu saklanmaktır .

Nasıl kaybolunur

Bir drone'dan gizlemek için yapabileceğiniz ilk şey, doğal ve inşa edilmiş ortamdan yararlanmaktır. Kötü hava beklemek mümkündür, çünkü yerel polis tarafından kullanılanlar gibi daha küçük cihazlar şiddetli rüzgarlarda, yoğun sislerde ve şiddetli yağmurlarda uçmakta zorlanırlar.

Ağaçlar, duvarlar, oyuklar ve tüneller hava şartlarından daha güvenilirdir ve İç Güvenlik Bakanlığı tarafından kullanılan yüksek uçan uçaklardan barınak sunmaktadırlar.

Yapabileceğiniz ikinci şey, dijital ayak izlerinizi en aza indirmektir. Cep telefonları veya GPS sistemleri gibi kablosuz cihazları kullanmaktan kaçınmak akıllıdır, çünkü bulunduğunuz yeri açığa çıkarabilecek dijital imzalara sahiptirler. Bu, drone'lardan kaçınmak için yararlıdır, ancak diğer gizlilik işgali teknolojilerinden kaçınmak için de önemlidir.

Yapabileceğiniz üçüncü şey bir dronu karıştırmaktır. Aynaları zemine yerleştirmek, kırık camın üzerinde durmak ve ayrıntılı başlık, makine tarafından okunabilen battaniyeler veya sensör sıkışan ceketler giymek, bir dronun gördüğü görüntüyü bozabilir ve deforme edebilir.

Mankenler ve diğer taklit şekilleri hem yerleşik sensörleri hem de drone'nun video ve sensör beslemelerini izlemekle görevli analistleri karıştırabilir.

Kızılötesi sensörlerle donatılmış dronlar, manken hilesi boyunca görecekler, ancak vücudun sıcaklığını maskeleyen taktiklerle karıştırılıyor. Örneğin, bir uzay battaniyesi, bir bina veya kaldırım egzoz deliği gibi, vücudun sıcaklığına uyan bir alanda saklanacağı gibi, vücudun ısısının önemli miktarlarını maskeleyecektir.

Kendinizi drone gözetiminden korumak için yapabileceğiniz dördüncü ve en pratik şey, kılık değiştirmektir. Kitlesel sürveyansın büyümesi, kişinin kimliğini maskelemek amacıyla yapılan yaratıcı deneylerde patlamaya yol açtı. Ancak en akıllıca fikirlerin bazıları kesinlikle eski okul ve düşük teknolojidir. Giyim ilk tercihtir, çünkü şapkalar, gözlükler, maskeler ve eşarplar, drone tabanlı yüz tanıma yazılımlarını karıştırmaya doğru uzun bir yol kat ediyor.

Yürüyüşünüz parmak iziniz kadar eşsizdir. Yürüyüş tanıma yazılımı geliştikçe, yürüteçin tanımlanmasında kullanılan önemli pivot noktalarını maskelemek de önemli olacaktır. En iyi yanıt, küçük bir bacak desteği kullanarak veya aşırı gevşek giysiler giyerek bir topallamayı etkiliyor olabilir.

Sanatçılar ve bilim adamları bu yaklaşımları bir adım öteye taşıyarak, sahibinin ısı imzasını korumayı ve yüz tanıma yazılımını karıştırmayı amaçlayan kapüşonlu bir sargı ve yüz tanıma sistemlerini folyolamak için tasarlanmış gözlükler geliştirdiler.

Bir şemsiyeyi el altında tutun

Bu yenilikler caziptir, ancak şemsiyeler bu listedeki en yaygın ve sağlam taktik olabilir. Uygun fiyatlı, taşıması kolay, etrafını görmek zor ve acele edilebilir. Ayrıca, isterseniz  .

Kolluk kuvvetlerinin küçük quadcopters kullanmadığı ve İç Güvenlik Bakanlığı protestocuları gözetlemek için büyük Predator uçağı yeniden konuşlandırmayan, gizlilik konusunda daha az ima içeren bir dünyada yaşamak güzel olurdu. Ve dünyanın bazı bölgelerindeki insanlar için, bir dronun sesini yaklaşan füze ateşiyle ilişkilendirmemek güzel olurdu. Ama bu gözlerin gökyüzünde olduğu göz önüne alındığında, nasıl saklanacağını bilmek güzel.

Austin Choi-Fitzpatrick

Siyaset Sosyolojisi Doçenti, San Diego Üniversitesi

Editör: TE Bilisim