Bir eczacı, Wis Grafton'daki Aurora Tıp Merkezinde kasıtlı olarak 500 dozdan fazla Covid-19 aşısını sabote ettiği suçlamasıyla tutuklandı.

Polise göre, bir Wisconsin hastanesinde Covid-19 aşısının 500'den fazla dozunu kasten sabote ettiği suçlamasıyla tutuklanan bir eczacı, aşının insanlara zarar verebileceğine ve "DNA'larını değiştirebileceğine" inanan "kabul edilmiş bir komplo teorisyeni" idi.

Polis, Wisconsin, Grafton'daki Aurora Tıp Merkezi'nde gece vardiyasında çalışan 46 yaşındaki Steven Brandenburg'un, iki kez bir kutu Moderna aşı şişesini buzdolabından 12 saatlik sürelerle çıkardığını ve onları "işe yaramaz" hale getirdiğini söyledi.

Polis, "Brandenburg aşının etkilerini azaltacağını bildiği için bunu kasıtlı olarak yaptığını itiraf etti" dedi.

Devlet, aşıların ön saflarda yer alan sağlık çalışanlarına hızlı bir şekilde uygulanmasına çalışırken, kıymetli aşı dozlarını imha etme girişimi tatil zamanına denk geldi.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine göre, cumartesi günü itibariyle eyalet 159.800 doz aşı almış ve 64.657'sini uygulamıştır.

Moderna ürünü bazen "genetik" bir aşı olarak tanımlansa da, bir kişinin genlerini hiçbir şekilde değiştirmez açıklamasında bulundu.

570 doz aşı içeren ve savcıların değerinin 8.000 ila 12.000 dolar arasında olduğunu söylediği şişeler, 26 Aralık'ta otururken keşfedildi. Beş gün sonra, Bay Brandenburg, savcılara rağmen pervasızca tehlikeye atma ve mala zarar verme suçlarından tutuklandı. Pazartesi günü yaptığı açıklamada, henüz test edilmeyen şişelerin hala kullanılabilir olması durumunda, suçlamaların tek bir kabahatle düşülebileceğini söyledi.

Savcı Gerol, Bay Brandenburg'un "oldukça işbirlikçi olduğunu ve yaptığı her şeyi kabul ettiğini" ve "evlilik sorunları nedeniyle büyük stres altında olduğunu ifade ettiğini" söyledi.

Editör: TE Bilisim