% 98 bakteri filtrasyonuna sahip maske, sıcaklık yaklaşık 37.5º'ye ulaştığında beyaza dönüyor.

Bir İspanyol tekstil şirketi, vücut ısısı yaklaşık 37,5 ° C'ye ulaştığında rengini beyaza çeviren ve koronavirüslü kişileri tespit etmeye yardımcı olan % 98 bakteri filtrasyonuna sahip yenilikçi bir maske geliştirdi. 

Muro de Alcoi (Alicante) 'de bulunan ve sektörde 45 yıldan fazla deneyime sahip tekstil şirketi Colorprint Fashion, dayanıklılığını belgeleyen Tekstil Teknoloji Enstitüsü (AITEX) tarafından onaylanmış bu ürünün yaratıcısı.

Etkinliği doğrulandıktan sonra, sıcaklıktaki artışı hızlı bir şekilde tespit edebilen bilezikler veya çıkartmalar gibi başka tür öğeler yaratmaya da karar verildi.

Tasarımcılar, bu ürünlerin okullarda, sağlık merkezlerinde, iş yerlerinde, ulaşım araçlarında veya halka açık yerlerde çok faydalı olabileceğini düşünüyor.

Colorprint'in kurucusu ve yöneticisi Rafael Torregrosa, " Yenilikçi ve işlevsel tekstil ürünleri geliştirecek bilgi ve teknolojiyle ve bu durumla karşı karşıya kaldık. Çözüm sağlama zamanı gelmişti " dedi.

Benzer şekilde, Torregrosa maskenin "olası enfeksiyonları tespit etmeye ve böylece virüsün yayılmasını durdurmaya yardımcı olmanın yanı sıra profesyonellerin işini kolaylaştıracağını" umuyor.

Editör: TE Bilisim