Karar, ülkenin cumhurbaşkanına "ikili ilişkiler" kurmayı hedefliyor. İsrail mallarının ve ürünlerinin BAE'ye girişine ve değişimine ve bunların ticaretine izin verilecek.

Şeyh Halife bin Zayid bin Sultan el Nahayan, Birleşik Arap Emirlikleri Başkanı Cumartesi günü bir kararname yayınladı ve İsrail'e boykot ile ilgili bir yasasını geçersiz kıldı, iki ülke arasındaki ticari ve mali anlaşmaların gerçekleştirilmesine izin verdi.

Cumhurbaşkanının bu kararı "ikili ilişkilerin kurulması için ikili işbirliğini desteklemeyi" hedefliyor.

Böylelikle, İsrail’in boykotu ve yaptırımlarına ilişkin 1972 tarihli 15 sayılı Federal Yasayı yürürlükten kaldıran 2020 tarihli 04 sayılı Federal Kararname yürürlüğe girmiştir. Bu, iki ülkenin liderleri arasında diplomatik ilişkilerini normalleştirmek için barış anlaşmasının yakın zamanda duyurulmasıyla aynı zamana denk geliyor.

İsrail mallarının ve ürünlerinin BAE'ye girişine ve değişimine ve bunların ticaretine izin verilecek.

WAM, belgenin BAE'nin diplomatik ve ticari işbirliğini genişletme çabalarının bir parçasını oluşturmanın yanı sıra, ekonomik büyümeyi teşvik eden ve teknolojik yeniliği teşvik eden ortak çabaları başlatmak için bir yol haritası oluşturmayı amaçladığını vurguluyor.

Spesifik olarak, boykotun kaldırılmasıyla, BAE'deki hem bireyler hem de şirketler, İsrail’in örgütleri, vatandaşları veya sakinleri ile anlaşmalara girebilecek veya ticari, finansal ve diğer işlemleri gerçekleştirebilecek. Aynı temelde, her türden İsrail mallarının ve ürünlerinin BAE'ye girişine ve değişimine ve bunların ticaretine izin verilecek.

Editör: TE Bilisim