Büyük ölçekli bitcoin madenciliğinin önündeki bir engel, kripto para birimi yaratan ve işlem yapan devasa, güç tüketen bilgisayar dizilerini çalıştırmak için yeterli ucuz enerjiyi bulmaktır. New York'un merkezindeki bir maden işletmesi, çevrecileri alarma geçiren yeni bir çözüm buldu. Kendi santralini kullanıyor.

Greenidge Generation, Finger Lakes bölgesindeki Seneca Gölü kıyısına yakın bir yerde, 15.300 bilgisayar sunucusunu çalıştırmak için yaklaşık 44 megavat ve ayrıca eyaletin elektrik şebekesine gönderdiği ek elektriği üretmek için bir zamanlar güveler altında kalan bir tesis işletiyor. Bitcoin'e tahsis edilen megawattlar, 35.000'den fazla eve güç sağlamak için yeterli elektrik olabilir.

Taraftarlar, mevcut elektrik şebekesine zarar vermeden giderek daha popüler olan kripto para birimlerini çıkarmanın rekabetçi bir yolu olarak adlandırıyor.

Çevreciler, tesisi bir iklim tehdidi olarak görüyor.

Sera gazlarını kamu yararından çok özel kâr için pompalayan, yeniden dirilen bir fosil yakıt santrali dalgasından korkuyorlar. Greenidge'i bir test vakası olarak görerek devletten tesisin hava kalitesi izninin yenilenmesini reddetmesini ve benzer projelere fren yapmasını istiyorlar.

Earthjustice'den Liz Moran, "İklimimizin mevcut durumu kripto para madenciliği konusunda harekete geçmeyi gerektiriyor" dedi. “Devletin iklim hedeflerimize ulaşma yeteneklerini tehlikeye atıyoruz ve sonuç olarak ülkenin geri kalanı için zemin hazırlıyoruz.”

Buzul gölleri ve riesling şarapları ile bilinen turistik bir bölgede bulunan eski kömür santrali Greenidge tarafından doğalgaza dönüştürülerek 2017 yılında elektrik üretimine başlandı. 106 megavat kapasiteli santralde Bitcoin madenciliği son olarak ciddi bir şekilde başladı. yıl. Şirket, New York'a “dünyanın dijital geleceğinin bir parçasını getirdiğini” söyledi.

Greenidge hazırladığı bir açıklamada, "On yıllardır bu bölgeye yeni endüstriler ve fırsatlar göreceği söylendi" dedi. “Aslında bunu gerçekleştiriyoruz ve bunu tamamen eyaletin ulus lideri yüksek çevre standartları dahilinde yapıyoruz.”

Bitcoin madencileri, karmaşık, benzersiz bulmacaları çözerek bitcoinlerin kilidini açar. Bitcoin'in değeri arttıkça bulmacalar giderek daha zor hale geliyor ve bunları çözmek için daha fazla bilgisayar gücü gerekiyor. Bitcoin'in ne kadar enerji kullandığına dair tahminler değişiklik gösteriyor.

Greenidge, 30 Eylül'de sona eren üç ayda 729 bitcoin çıkardığını söyledi. Kripto para biriminin değeri dalgalanıyor ve Cuma günü, bir bitcoin 59.000 doların üzerindeydi.

Muhalifler, Greenidge'in bir enerji santralini işletmek için başvurduğu, ancak şu anda santralin gücünün daha fazlasını alan bir madeni işlettiği için hüsrana uğradı.

Greenidge, tesis tekrar faaliyete geçtiğinde madenciliğin planın bir parçası olmadığını ve şebekeye güç sağlamaya devam ettiklerini belirtti. Greenidge, Ocak-Haziran ayları arasında gücünün %58'ini madencilik için kullandığını söyledi.

Destekçiler, New York'un bir bölümünde yardımı kullanabilecek ekonomik bir nimet olarak görüyorlar. Yates İlçesi Yasama Meclisi başkanı Douglas Paddock, bu hafta halka açık bir duruşmada, tesisin 45 yüksek ücretli iş getirdiğini ve vergi ödemeleri ve sermaye yatırımları yoluyla bölgeye "önemli bir katkı" sağladığını söyledi.

Tesise yönelik bazı muhalefet, Seneca Gölü'nden su çekilmesinin potansiyel etkilerine odaklanıyor. Ancak, Çevre Koruma Eyalet Departmanı, tesisin hava emisyon izinlerini gözden geçirdiğinden, hava kalitesi sorunları ön plana çıktı.

Greenidge, izinlerine uygun olduğunu ve ormancılık programları ve çöplüklerden metan yakalayan projeler gibi karbon denkleştirmelerinin satın alınması sayesinde tesisin %100 karbon nötr olduğunu söyledi.

Muhalifler, tesisin, 2019 iklim yasası uyarınca önümüzdeki on yıllarda devletin sera gazı emisyonlarını önemli ölçüde azaltma çabalarını baltaladığını iddia ediyor.

Çevre grupları ve diğer kuruluşlardan oluşan büyük bir koalisyon bu hafta Vali Kathy Hochul'dan Greenidge'in hava iznini reddetmesini ve Buffalo yakınlarındaki mevcut bir tesisin maden sahası haline gelmesini önlemek için benzer bir eylemde bulunmasını istedi. Koalisyon, Hochul'un "ulusal bir emsal" oluşturmasını ve bitcoin madencileri tarafından kullanılan enerji yoğun "iş kanıtı" kripto para birimi üzerinde eyalet çapında bir moratoryum yürürlüğe koymasını istiyor.

Çevreciler, New York'ta madencilik faaliyetlerine dönüştürülebilecek 30 fabrika olduğunu tahmin ediyor.

Başkan Barack Obama döneminde EPA'nın bölgesel kuzeydoğu ABD yöneticisi olarak görev yapan Judith Enck, “Gerçekten her şeyden çok düşünüyorum, bu bitki devletin iklim yasasının gerçekten bir şeye değip değmeyeceği konusunda önemli bir test” dedi.

Sens. Chuck Schumer ve Kirsten Gillibrand, federal Çevre Koruma Dairesi'nden gözetim uygulamasını ayrı ayrı istediler.

Ülke çapında, farklı düzenlemeler altında kripto para madenciliği için kullanılan başka enerji santralleri var.

Pennsylvania, Venango County'de, bitcoin madenciliği yapmak için kömür atıklarını güce dönüştüren bir üretim tesisi kullanılıyor ve gerektiğinde şebekeye elektrik sağlayabiliyor. Stronghold Digital Mining, Pensilvanya'daki diğer iki tesiste bu tür bir operasyonu tekrarlamayı planlıyor.

Ve Montana'da, kömürle çalışan bir üretim istasyonu, şimdi bir enerji satın alma anlaşması kapsamında bitcoin madenciliği için enerjisinin %100'ünü Marathon Digital Holdings'e sağlıyor.

Marathon CEO'su Fred Thiel, "Daha önce birçok madencinin yaptığı şeyi yapmıştık, yani endüstriyel bir bina buluyorsunuz, madencilik için kuruyorsunuz ve ardından şebekeden güç almak için sözleşme yapıyorsunuz" dedi. "Ve bu modeli alt üst etmek istedik çünkü ABD'de yeterince kullanılmayan çok sayıda enerji üretim kaynağı olduğunu biliyorduk."

Thiel, kömürün kalitesi ve kirlilik kontrolleri nedeniyle zararlı emisyonların düşük olduğunu ve tesisin gelecek yılın sonuna kadar karbonu dengeleyeceğini söyledi. Şirketinin yenilenebilir enerjiye doğru ilerlemeye odaklandığını ve kripto para madencilerinin daha temiz enerji projeleri inşa etmek için çok önemli finansal teşvikler sağlayabileceğini söyledi.

New York eyaleti Greenidge'in izinleri konusunda henüz bir karar vermedi.

Greenidge, tesis tam kapasitede çalışsa bile, potansiyel emisyonlarının eyaletin 2030 için sera gazı emisyonlarını azaltma hedefinin %0.23'üne eşit olduğunu söyledi.

Bununla birlikte, eyalet Çevre Komiseri Basil Seggos geçen ay, bu yasadaki hedeflere dayanarak “Greenidge'in NY'nin iklim yasasına uyum göstermediğini” tweetledi.

Seggos, hazırladığı bir açıklamada, “New York eyaleti iklim değişikliğinde lider durumda” dedi ve “kripto para madenciliğinin ek sera gazı emisyonları üretmede oynayabileceği rol konusunda bazı büyük endişelerimiz var.”

Editör: TE Bilisim