Zafer Partisi Fatih İlçe Başkanlığı, “Yerli ve Milli Escobar" yazılı hazırlanan pankartı Fatih'teki Kızılelma Caddesi'ne asmıştı. Emniyet, o pankartla ilgili harekete geçerek Zafer Partisi İstanbul İl Başkanı Mustafa Can’ı ‘Devlet büyüklerine hakaret’ gerekçesiyle ifadeye çağırdı. Pankartın görselinde yer alan kafa olay yarattı bir isim akıllara geldi. Pankartta yer alan fotoğrafın devamında ünlü oyuncu Bruce Wıllıs olduğu bilinemedi.


Sosyal medya paylaşım sitesi Twitter üzerinden Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın yaptığı paylaşımda, Özdağ: "BİZ ESCOBAR DEDİK SİZ KİMİ ANLADINIZ?" "Sarhoş Kremlin’in önünde “kahrolsun diktatör” diye bağırıyormuş. Polis adamı Stalin’e götürmüş. Stalin “yoldaş ne demek istedin” diye sormuş. Adam “Ben Hitler’i kastediyordum” deyince Stalin polise dönüp “yoldaş, peki sen ne demek istedin?" Biz Escobar dedik, siz kimi anladınız?" ifadelerini kullandı.
İstanbul İl Başkanı Mustafa Can ifade vermek için Sirkeci Polis Merkezi’ne gitti. Mustafa Can’ın ifade vermeye girerken söylediği sözler dikkat çekti. Can: ‘’Devletimiz davet ederse, davete icabet gerekir.’’ dedi. Zafer Partililer Polis Merkezi önünde İl Başkanını bekledi.


İfade verdikten sonra çıkan Mustafa Can açıklamada bulundu.


‘’Asılmış olan bir pankarttan dolayı yüzlerce arkadaşım ile birlikte buradaydım. Benim de tanık olarak bilgimi aldılar. Zorlu bir sürece giriyoruz. Bunu görüyoruz. Basit bir pankart yüzünden yüzlerce insanı buralarda saatlerdir bekletiyorlar. Zor bir döneme giriyoruz. Yükselen bir partimiz var. Bunlarla sürekli karışılacağız ben eminim zafer inananların olacak. Genel başkan yardımcılarına, buradaki ilçe teşkilat başkanına, il başkan yardımcıma, bu saatte beni yalnız bırakmadıkları için çok teşekkür ederim’’ dedi.

Editör: Haber Merkezi