BM Genel Sekreteri António Guterres Pazartesi günü yaptığı açıklamada, herkes COVID-19 pandemisinden derinden etkilenmiş olsa da, gençler üzerindeki etkinin "özellikle yürek parçalayıcı" olduğunu söyledi. 

Mısır'ın Şarm El-Şeyh kentindeki Dünya Gençlik Forumu'na bir video mesajında , katılımcıları konferansın teması doğrultusunda krizden sonra daha iyi bir dünyanın şekillendirilmesine yardımcı olmaya çağırdı. 

“Daha iyi bir gelecek inşa etmek bugün başlıyor. O yüzden bu foruma katılan gençlere sesleniyorum. Kurtarmamız gereken çözümleri ve eylemleri belirlemeye devam edin.” 

Genel Sekreter, COVID-19'un dünya gençliği üzerinde yarattığı bazı yıkıcı etkilerin farkına vardı .  

Değişim çağrısı 

1,6 milyardan fazla kişinin eğitimleri kesintiye uğrarken, aralarındaki işsizlik arttı.   

Gençler, ruh sağlığı için zorlu bir dönemde sağlık ve danışmanlık gibi hizmetlere erişimin azaldığını da gördüler. 

Aynı zamanda adımlarını attılar. 

Genel Sekreter , “Sokaklarda ve çevrimiçi olarak, iklim krizine karşı eşitlik, barış, adalet ve eylem talep ederek değişim çağrısında bulunuyorlar” dedi. 

“Birbirlerini destekliyorlar - mahallelerinde ve sosyal medyada. Ve bunun gibi etkinlikler aracılığıyla toplulukların nasıl yeniden inşa edilebileceği ve pandemiden nasıl daha güçlü çıkabileceği konusunda fikirler ve çözümler sunuyorlar.” 

Liderlere mesaj 

Forum Perşembe gününe kadar devam edecek ve BM başkanının kaybedecek zaman olmadığını hatırlattığını söylediği Birlikte Tekrar: COVID-19'dan Sonra Dünya teması altında düzenleniyor . 

Gençleri seslerini yükseltmeye devam etmeleri konusunda uyaran Genel Sekreter, toplantıya katılan liderlere ve politika yapıcılara da bir mesaj verdi. 

“İyileşmeye bakarken, gençlere bakın” diye tavsiyede bulundu.  “Gençler inanılmaz bir fikir ve yenilikçi çözüm kaynağı. Politika ve yatırım tartışmalarında ihtiyaçları ilk sırada yer almalıdır.” 

Bay Guterres, forumun sonuçlarını duymayı ve pandeminin ötesinde daha iyi bir geleceği şekillendirmek için katılımcılarla birlikte çalışmayı dört gözle beklediğini söyledi. 

Barış, Gelişim, Yaratıcılık 

Dünya Gençlik Forumu'ndaki tartışmalar üç yol etrafında dönüyor: Barış, Kalkınma ve Yaratıcılık. 

Resmi web sitesine göre, ilk olarak Kasım 2017'de Şarm El-Şeyh'te düzenlendi. 

Girişim, Nisan ayında Ulusal Gençlik Konferansı'nda dünyanın dört bir yanından meslektaşlarıyla diyalog kurma fikrini öneren bir grup genç Mısırlı tarafından geliştirildi. 

O zamandan beri, sonuncusu 2019'da olmak üzere üç oturum düzenlendi. 

Editör: TE Bilisim