“ÜLKEMİZİN, CUMHURİYET’İN İKİNCİ YÜZYILINA YÖN VERECEK GÜÇLÜ BİR POTANSİYELİ VAR”

Adana Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

Av. Gökayaz, yazılı açıklamasında şunları söyledi:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yol; Balkan Harbi, Trablusgarp ve 1. Dünya Savaşı’nın ardından Atatürk’ün önderliğinde Kurtuluş Savaşı sonrası savaş yorgunu bir ülke, elinde yetişmiş insan gücü ve bir maddi kaynak olmadan gerçekleştirilen sosyal, kültürel ve ekonomik devrimlerle başladı.

Cumhuriyetimizin 99 yılını geride bırakırken kuruluş felsefesinden ve ivmesinden çok uzaklaştık. Kimi zaman kardeşi kardeşe düşürdüler, kimi zaman yurttaşı yoksullukla sınadılar, siyasette arka bahçe yapmak için ekonomik olarak güçsüz gençlerimizi cemaatlerin kucağına ittiler. Çok badireler atlattı Cumhuriyetimiz 99 yılda. Ama büyük bir onur ve gururla bugün Cumhuriyetimizin 99. yıl dönümünü kutluyoruz.

Ülkemizin, Cumhuriyet’in ikinci yüzyılına yön verecek güçlü bir potansiyeli var. Yetişmiş insan kaynağı, zengin bir coğrafyası var. Her halükarda elimizdeki kaynak ve varlıklar Cumhuriyet’in kuruluş yıllarına göre daha zengin. Tüm kurum ve kurallarıyla bağımsız yargı sisteminin kurulduğu bir ülke gerçekleştirirsek; özgürlük, eşitlik, sosyal adalet, refah ve kalkınmayı da Cumhuriyet’in İkinci Yüzyılında hayata geçirmiş olacağız. Böylelikle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bize bıraktığı mirasa da uygun hareket etmiş oluruz.

Bugün hepimize düşen ortak görev; Türkiye Cumhuriyeti'ni geliştirmek, birlik ve beraberlik içerisinde muasır medeniyetler seviyesinin üstüne taşımak ve her daim Cumhuriyetimizin gücüne güç katmak olacaktır.

Cumhuriyetimizin 99. yılında başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi saygıyla ve minnetle anıyoruz.

Cumhuriyet sensin, Cumhuriyet senindir!”

Editör: Güven BOĞA