Birleşmiş Milletler Merkezi Acil Müdahale Fonu'ndan ( CERF ), bugüne kadarki en büyük tahsisat olan yaklaşık 150 milyon dolar, 13 ülkede yetersiz fonlanan insani yardım operasyonlarını desteklemek için Perşembe günü serbest bırakıldı.

İnsani İşler ve Acil Yardım Koordinatörü  Martin Griffiths için bu fon, " yetersiz finansmana sahip krizlere yakalanmış milyonlarca insan için bir yaşam çizgisini temsil ediyor."

Duyuru, bu yıl 274 milyon insanın insani yardıma ihtiyaç duyacağını öngören  Küresel İnsani Genel Bakış'ın yakın zamanda lansmanını  takip  ediyor.

Birleşmiş Milletler ve ortakları, en az 41 milyar dolarlık bir maliyetle en savunmasız 183 milyon kişiye yardım etmeyi amaçlıyor.

Tahsis

Fonlar, savunmasız toplulukların en acil ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olacak.

En çok fon sağlayan yardım operasyonları 25 milyon dolarla Suriye'de. Demokratik Kongo Cumhuriyeti 23 milyon dolar, Sudan 20 milyon dolar ve Myanmar 12 milyon dolar alacak.

Burkina Faso, Çad ve Nijer'deki yardım operasyonlarının her biri 10 milyon dolar alacak.

Finansmanın geri kalanı 8 milyon dolar ile Haiti ve Lübnan'a, 7 milyon dolar Madagaskar, 6 milyon dolar Kenya ve Angola ve son olarak 5 milyon dolar ile Honduras'a gidecek. 

Hızlı ve akıllı

Bay Griffiths'e göre, “ CERF finansmanı, bağışçı katkılarının daha da ileri gitmesine ve yardımımıza en çok ihtiyacı olanlara hızla ulaşmasına olanak tanıyor .”

Birleşmiş Milletler için fon, krizlerden etkilenen insanlara yardım etmenin en hızlı ve en akıllı yollarından biri. 

BM kurumlarının ve diğerlerinin zamanında, etkili ve hayat kurtaran insani yardım eylemlerini, gereken her yerde acil durum müdahalesini başlatmak veya güçlendirmek için sağlar.

Yetersiz finansmana sahip acil durumlar için tahsis kararları, 90'dan fazla insani göstergenin ayrıntılı analizine ve paydaşlarla geniş kapsamlı istişareye dayanmaktadır.

2005 yılında BM Genel Kurulu tarafından oluşturulmasından bu yana   , fon, 2,4 milyar dolardan fazlası yetersiz finanse edilen krizler de dahil olmak üzere 110'dan fazla ülke ve bölgede yaklaşık 7,5 milyar dolar ile yüz milyonlarca insana yardım etti.

Editör: TE Bilisim