Teknoloji şirketlerine yatırım yapan fonlar kuran ve yöneten Boğaziçi Ventures, Oyun, fintech, dijital sağlık ve perakende teknolojileri alanlarındaki erken aşama girişimlere odaklanan yatırım fonu BV Growth aracılığı ile hybrid casual oyunlar geliştiren Funrika’ya 2 milyon 750 bin TL yatırım yaptı. 

Cem Köne ve Can Köne tarafından 2011 yılında kurulan Funrika, kurulduğu günden bugüne kadar mobil odaklı oyunlar geliştirdi ve son olarak Top Race adlı oyunuyla başarıyı yakaladı. 

Yatırım haberini ilk kez Youtube üzerinden gerçekleştirdiği bir etkinlikle duyuran Boğaziçi Ventures, yayında Funrika kurucu ortakları Cem Köne ve Can Köne’yi ağırlayarak hybrid casual ve hypercasual türlerinin pazardaki yerinden, iş modelinden, geleceğinden ve trendlerden söz etti. 

Ekibin başarıya çok yakın olduğunu düşünüyorum.”

Boğaziçi Ventures kurucu ortağı Burak Balık, ekibin uzun süredir girişim ekosisteminde olduğunu ve başarıya çok yakın olduğunu belirtti. Burak Balık, “Bir ekibe yatırım kararı almadan önce belirlediğimiz kriterler var, ekip bu kriterlere uyarsa yatırım kararını alıyoruz. Funrika bu kriterlerin tamamına uyuyor diyebilirim. Ekibin vizyonu, geçmişi, unicorn olma hayali gibi kriterlerimizi göz önünde bulundurarak ekiple görüştüğümüzde her şey bizim stratejimize birebir uydu.” dedi. 

Funrika kurucuğu ortaklarından Cem Köne ise, oyunlarında özellikle rekabete odaklandıklarını, oyunu eğlenceli kılan en önemli faktörün bu olduğunu ve rekabetin kullanıcıyı oyunda tutma oranını da artırdığını belirtti. Ayrıca, oyuncuların single player deneyiminden çok çabuk sıkıldığını, multiplayer oyunların oyuncuların sosyalleşmesini sağladığını, böylece oyuna daha fazla bağlandıklarını vurguladı. Funrika aynı zamanda AI tabanlı, içinde şans faktörü de bulunan Top Race adlı oyunlarında kullanıcı deneyimini günden güne iyileştirmeye ve geliştirmeye devam ediyor. Funrika ekibi, “Boğaziçi Ventures’ın deneyimli ekibine çok güveniyoruz ve aslında bu yatırım bizim gelecekte başarımız için büyük önem arz ediyor. Globale, özellikle Asya pazarına ulaşmak istiyoruz ve bu bağlantılar Boğaziçi Ventures tarafından sağlanacağı için oldukça umutluyuz.” dedi.

Editör: TE Bilisim