80 yaşındaki genç, kolon tümörü şüphesiyle geçirdiği ameliyattan günler sonra solunum sıkıntısı nedeniyle tekrar hastaneye kaldırıldı.

Brezilyalı futbol ikonu Pele, şüpheli bir kolon tümörü ameliyatı geçirdikten günler sonra solunum sorunları nedeniyle yoğun bakım ünitesine yeniden yatırılmasının ardından "stabil" bir durumda.

Pele bu haftanın başlarında taburcu edildi ancak Cuma günü “kısa bir solunum dengesizliği” nedeniyle Sao Paulo'daki Albert Einstein Hastanesine geri döndü.

80 yaşındaki futbolcu, önce "önleyici tedbir" olarak yoğun bakım ünitesine yatırıldı, daha sonra "yarı yoğun bakıma" alındı. Hastane, şu anda “kardiyovasküler ve solunum açısından stabil” olduğunu söyledi.

Pele'nin kızı Kely Nascimento, Instagram'da "Normal şartlar altında iyileşiyor, söz veriyorum!" dedi.

“Böyle bir ameliyattan sonra onun yaşındaki bir adam için normal iyileşme senaryosu bazen iki adım ileri ve bir adım geridir” diye ekledi.

“Dün yorgundu ve bir adım geri attı. Bugün iki adım attı” dedi.

Nascimento ayrıca, siyah yelek giyen ve kameraya gülümseyen üç Dünya Kupası kazananının “az önce çekildiğini” söylediği bir fotoğrafını da yayınladı.

Gerçek adı Edson Arantes do Nascimento olan Pele, 1958, 1962 ve 1970 yıllarında olmak üzere tarihte üç Dünya Kupası kazanan tek oyuncudur. Birçok kişi tarafından tüm zamanların en büyük futbolcusu olarak kabul edilir.

2014 yılının sonunda ciddi bir idrar yolu enfeksiyonu geçirdi ve yoğun bakıma ve diyalize alındı. Ayrıca yıllardır kalça sorunları yaşıyor ve yardımsız yürüyemiyor.

6 Eylül'de rutin testler sırasında tespit edilen şüpheli kolon tümörü nedeniyle ameliyat edildi. Salı günü yoğun bakım ünitesinden ayrıldı ve hayranlarına sosyal medyada iyileştiğini söyledi.

Pele, Pazartesi günü Instagram sayfasında "Kendimi çok iyi hissettiğim için Tanrı'ya şükrediyorum.

Hayranlarına, “Neyse ki, sizinle birlikte büyük zaferleri kutlamaya alışığım” dedi. Bu maçı yüzümde bir gülümseme, ailem ve arkadaşlarımın sevgisi ile çevrili yaşamak için bolca iyimserlik ve neşe ile karşılayacağım.

Editör: TE Bilisim