Olay, iki hafta önce amcası tarafından dört yıl boyunca cinsel tacize uğrayan 10 yaşından küçük bir kızın kürtaj olmasının yol açtığı şokun ardından gün yüzüne çıkıyor.

https://www.habereguven.com/mahkeme-tecavuz-magduru-10-yasinda-ki-kiz-cocugunun-kurtaj-yaptirmasina-izin-verdi/

Brezilya'da amcası tarafından tecavüze uğrayan ve kürtaj yaptırmak zorunda kalan 10 yaşındaki bir kızın olayının yarattığı şoktan iki hafta sonra, benzer bir vaka yine rahatsızlığa neden oluyor. 11 yaşındaki bir kız, Mato Grosso do Sul eyaletinin Amambai belediyesinde üvey babasının tecavüzüne uğradıktan sonra 25 haftalık hamile. 

G1'e göre , Sivil Polis, küçüğün hamileliğinin tıbbi bir konsültasyon sırasında tespit edildiğini bildirdi . Kız, daha sonra üvey babasının, annesinin evden her ayrılışında bir yıldır kendisine cinsel tacizde bulunduğunu ve ona bakmakla sorumlu olduğunu itiraf etti. Anne, kızının maruz kaldığı istismar hakkında hiçbir şey bilmediğini ve tıbbi ziyaret sırasında hamileliği öğrendiğini söyledi. 

Törende bir konuşma yapan üvey babası gündür kayıp olmuştu, polis tarafından bulunduğu ve gözaltına alındı . Sorgu sırasında gerçekleri kabul etti.

Yasal kürtaj 

Ağustos ortasında, yoğun bir tartışmanın ardından, Espírito Santo eyaletindeki Vitoria'daki amcası tarafından dört yıldır sistematik olarak tecavüze uğrayan kızın hamileliği kesintiye uğradı. Reşit olmayan kişi Pernambuco'ya gitmek zorunda kaldı çünkü hastane, bir yargıcın yetkilendirmesine rağmen prosedürü gerçekleştirmeyi reddetti.

Brezilya yasalarına göre, tecavüz vakalarında, annenin hayatı risk altında olduğunda veya fetüste anensefali olduğunda kürtaja izin verilmektedir.

Geçen hafta Sağlık Bakanlığı, mağdurun iradesine bakılmaksızın, tıbbi ekibin delil veya ihlalin kanıtlandığı vakaları Polise bildirmesi gerektiğini belirten bir yönetmelik yayınladı.

"Utanç ve sindirme" 

Uzmanlar, bu önlemin, çoğu kez rapor vermemeyi tercih eden mağdur için bir "utanç ve sindirme" nedeni olduğunu düşünüyor . Ayrıca yönetmelikler, kürtajdan önce kadına embriyo veya fetüsü ultrasonda görme olanağının sunulması gerektiğini belirtmektedir.

Temsilciler Meclisi başkanı Rodrigo Maia, tedbiri "yasadışı" ve "saçma" olarak nitelendirdi. "Benim açımdan tamamen yasadışı ve saçma . Bir yasaya müdahale etmek için yaptığı gibi kararı Sağlık Bakanlığı veremez." Dedi. 

Maia, Hükümet'in geri çekilmesini talep etti ve bunu yapmazsa tedbiri bozmak için destek arayacağını veya Yüksek Federal Mahkemeye (STF) başvuracağını söyledi.

Editör: TE Bilisim