Acre eyaletinde, geçen hafta sonu 700'den fazla yangın kaydedildi.

Yüksek çevre yangınları oranı ve şiddetli kuraklık alarmı nedeniyle, Acre Eyaleti Valisi, Acre, Gladson Cameli, çevresel acil durum kararı verdi.

Kararname bu Salı Akka Resmi Gazetesinde yayınlanacak. Vali Çameli'yi acil durumu ilan etmeye iten kriterler, Entegre Jeoproses ve Çevre İzleme Merkezi (Cigma) tarafından sunuldu. 

Cigma'dan alınan veriler, geçtiğimiz hafta sonu 700'den fazla yangının kaydedildiğini gösteriyor. Bu yılın Ocak ve Ağustos ayları arasında uzmanlar, 4.000'den fazla sıcak noktanın halihazırda kayıtlı olduğunu ve bunların 3.578'inin yalnızca Ağustos ayında kaydedildiğini söylediler.

“Bir pandeminin ortasındayız ve yangınların halkın sağlığına getirdiği sorunlara insanların dikkatini çekmeye çalışmak için mümkün olan her şeyi yapıyoruz. Çevre suçlarına sıfır tolerans. Özellikle kentsel alanda olduğunuz gibi devam edemezsiniz ”dedi.

Esas olarak Mato Grosso del Sur eyaleti ile Bolivya ve Paraguay'ın komşu bölgelerine uzanan Pantanal bölgesinde yangınlar 17.500 kilometre karelik ormanı tüketmiştir; dünyanın en önemli sulak alanları. Jair Bolsonaro hükümeti tarafından reddedilen durum.

Ulusal Uzay Araştırmaları Enstitüsü'ne (Inpe) göre, Ocak ve Ağustos arasında şimdiye kadar hiç bu kadar çok kritik nokta olmamıştı.

Inpe 18'e kadar 7,727 yangın bildirdi ki bu geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 211'lik bir artışı temsil ediyor.

Editör: TE Bilisim