Brezilya Polisi bu Pazartesi günü 20 eyalette Brezilya'nın en güçlü suç çetesi olan Başkent Birinci Komutanlığı (PCC) üyelerine karşı bir mega operasyon düzenledi.

Bir de açıklamada , Yetkililer operasyon, inceler uyuşturucu kaçakçılığı ve para 'Strongbox' lakaplı PCC, 1990'larda Sao Paulo cezaevlerinde doğmuş ve şu anda sahip olduğu bir suç örgütünün aklama Brezilya'nın tüm eyaletlerinde şubeleri ile. 

Toplam 1.100 polis memuru 422'si önleyici gözaltı ve 201'i arama emri olmak üzere 632 mahkeme emrini yerine getirdi . Buna ek olarak, Adalet , PCC'nin 252 milyon reais (yaklaşık 46 milyon dolar) hesabının bloke edilmesini belirledi.

Polise göre, kurumun devlet sayısı, tutuklama ve el konulan menkul kıymet sayısı bakımından gerçekleştirdiği en büyük operasyon. 

"Kara para aklama planının yerini belirleyen ve nasıl hareket ettiğini görmeye yol açan tarihi bir operasyondur (...). Her şeyden önce amaç, suç örgütünün mali kısmını dağıtmak, istikrarsızlaştırmak ve kırmaktır." küratör Elvis Secco.

Mahkum sübvansiyonları

Soruşturmaya göre, şu anda farklı cezaevlerinde bulunan 220 kişi, suç teşkilatında "yüksek rütbeli görevlerde" bulunmaları veya "kamu görevlilerinin infazı" gibi görevleri yerine getirmeleri nedeniyle PKM'den aylık sübvansiyon aldı.

Minas Gerais'in Organize Suçuyla Mücadele Entegre Kuvvetin koordinatörü Alexander Castro, mahkumun pozisyonuna göre ödemelerin değiştiğini açıkladı. 

Yetkililer tarafından kaynakların belirlenmesini önlemek amacıyla ödemeler PDM'ye ait olmayan kişiler aracılığıyla yapılmıştır.  

Editör: TE Bilisim