Ailenin avukatlarına göre, karantinayı ihlal ettiği gerekçesiyle tutuklanan ve sonra ortadan kaybolan çocuğun kalıntılarına karşılık gelmeyen daha fazla kalıntı aynı yerde ortaya çıktı.

Buenos Aires'teki Bahía Blanca yakınlarındaki bataklık bir arazide bulunan cesedin Arjantin'de ortadan kaybolan ve ölü bulunan genç adam Facundo Astudillo Castro'ya ait olduğunun doğrulanmasının ardından, davadaki avukatlardan biri bu Cuma günü aynı şekilde sitede diğer insan parçalarının da ortaya çıktığına dair bilgi verdi. Bu nedenle Leandro Aparicio, "bölgede Buenos Aires polisinin gizli bir mezarlığının faaliyet gösterdiğine " inanıyor .

Avukat, Radio El Uncover'a yaptığı açıklamada, erişilmesi zor olan General Daniel Cerri kasabasındaki yengeçte, Facundo Astudillo'dan farklı olarak "en az bir veya iki ceset" olabilecek daha fazla kemik bulunduğunu bildirdi. Castro , bunlardan biri bir maksillaya karşılık gelir ve bulguyu Federal Polise bildiren balıkçılar tarafından tespit edilmiştir. 

Aparicio, Astudillo Castro'nun ölüm nedeninin "dehşete kapılan" tanıklarının da bulunduğuna dair güvence verdi ve uluslararası kuruluşlara sesleneceklerini duyurdu, böylece "dünya olanları gündem yapsın".

22 yaşında ölen genç adamın ailesi , Facundo'yu öldürdüğü ve ardından suçu örtbas etmek için manevralar yaptığı iddia edilen Buenos Aires eyaletinden polis memurları tarafından bastırıldığı hipotezini kesin bir şekilde destekliyor. 

Devriye arabasındaki izler

Bu Perşembe günü, şikayet, eğitimli bir köpeğin , insanlığa karşı bir suç olan "zorla kaybedilme"  iddiasıyla ilgili soruşturma çerçevesinde kaçırılan devriye arabalarından birinde Facundo'nun kokulu izleri tespit ettiğini doğruladı.

Aparicio Telam haber ajansına verdiği demeçte, " Marcos Herrero'nun köpeklerinden biri [Arjantin'den prestijli bir köpek eğitmeni] devriye arabasının [Toyota] Etios'un arka koltuğunu tahrip etti. Analiz edilecek kalıntılar bulundu ."

Aynı Arjantin devlet kurumu, yargı kaynakları tarafından köpeklerden birinin aracın belirli bir bölümüne yaklaşırken "tepki" aldığını doğrulayabildi.

Avukat, Buenos Aires eyaletindeki Federal Polis Bahía Blanca Delegasyonu'nda gerçekleşen aynı prosedürde, uzmanların Astudillo Castro'ya ait olup olmadıklarını belirlemek için analiz edilecek bazı saçları bulduğunu açıkladı.

Öte yandan Adalet, Facundo'nun eski kız arkadaşını ve 30 Nisan'da Buenos Aires'in Pedro Luro kasabasındaki evinden ayrılmadan önce ve kısa bir süre sonra onunla temas kuran iki arkadaşını tanık olarak ifade vermek üzere çağırdı. 

Genç adamın kalıntıları, en yakın aile üyeleri ve vedalaşmaya gelen yüzlerce arkadaşı ve komşusunun katıldığı bir cenaze odasında kısa bir törenin ardından bu 3 Eylül Perşembe aynı şehrin belediye mezarlığına defnedildi.

Bir vücut ve birçok şüphe

Bu haftanın 2 Eylül Çarşamba günü yetkililer , 12 Ağustos'ta bulunan cesedin Facundo Astudillo Castro'ya ait olduğunu doğruladılar .

İskeletinin kalıntıları, Facundo'nun 30 Nisan Cuma günü Pedro Luro kasabasındaki annesinin evinden ayrıldığı Bahía Blanca yakınlarındaki Cola de Ballena kanalında bulunuyordu.

Ulusal Rota 8 turu sırasında genç adamın koronavirüs salgınıyla ilgili karantinayı ihlal ettiği gerekçesiyle iki polis kontrol noktasında gözaltına alındığı ancak bir daha ortaya çıkmadığı biliniyor. İlgili memurların versiyonuna göre, her iki durumda da verilerini aldılar ve devam etmesine izin verdiler. Aile yaptığı açıklamada Facundo'nın polis şiddetine maruz kaldığı belirtilmişti.

Editör: TE Bilisim