"Herkesi 5 Temmuz Salı günü Konya Adliyesi’ne, Kadir’in sesi olmaya çağırıyoruz. Kadir’i yalnız bırakmayalım, hep birlikte adalet için Konya Adliyesi’nde buluşalım."

Mahkeme heyeti, Yargıtay’ın kararını dikkate alarak “haksız tahrik” kararını en üst seviyeden uygularsa Kadir Şeker’in 12,5 yıllık cezası 10 yıla düşecek.

Yargıtay, Konya'da kadına şiddeti önlemek isterken cinayet işleyen Kadir Şeker'e verilen 12 yıl 6 ay hapis cezasını daha çok indirim yapılması gerekçesiyle bozdu. Bu gelişmenin ardından Kadir Şeker Olayı yeniden gündeme geldi.

KADİR ŞEKER OLAYI NEDİR, NE ZAMAN OLDU?

5 Şubat 2020'de Selçuklu ilçesi Yeni İstanbul Caddesi Piri Reis Parkı'nda, Antalya'dan Konya'ya gelip yerleşen sevgililer Ayşe Dırla ve Özgür Duran arasında evde tartışma çıktı. O sırada Üniversite sınavına hazırlanan ve kütüphaneden çıkan Kadir Şeker ise olanları engellemek için araya girdiği sırada elindeki bıçağı Özgür Duran'ın kalbine sapladı. Bıçaklanma sonucunda Duran hayatını kaybetti.

KADİR ŞEKER DAVASI NEDİR?

Kadir Şeker olayın ardından tutuklandı. Şeker hakkındaki dava 14 Ekim 2020 tarihinde karara bağlandı. Mahkeme heyeti Kadir Şeker'in suçunu “kasten adam öldürme” olarak değerlendirerek önce müebbet hapis cezası verdi. Buna karşın "haksız tahrik" hükümleri uygulanarak ceza 15 yıla indirildi, iyi hal indirimi ise cezayı 12 yıl 6 aya düşürdü.[3] Şeker'in avukatları, Nisan 2021'de Konya Bölge Adliye Mahkemesi 1'inci Ceza Dairesi'nin onayladığı ceza kararının bozulması ve tahliye için Yargıtay'a başvurdu.

Yargıtay, Konya'da kadına şiddeti önlemek isterken cinayet işleyen Kadir Şeker'e verilen 12 yıl 6 ay hapis cezasını daha çok indirim yapılması gerekçesiyle bozdu. Şeker'in avukatı Emrah Daylan, "Kadir, en kısa sürede tahliye olacak'' dedi.

KADİR ŞEKER KİMDİR?

Kadir Şeker, 20 yaşında ve Konyalıdır. Şeker, üniversite sınavına hazırlandığı dönemde olay yerinden geçtiği sırada, kız arkadaşını darp eden birine engel olmak isterken kalbinden bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle tutuklandı ve hakkında 19 yıla kadar yargılama istendi.

Editör: TE Bilisim