CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, vatandaşla yakın temas halinde olan berberlerin ve kuaförlerin koronavirüs aşısında öncelikli gruba alınmasını istedi. Bulut, “Berberler ve kuaförler pandemi sürecinde bulaş merkezi olarak nitelendi ve aylarca kepenk kapattı. Ancak aşıda öncelik sırasına alınmadı” dedi.

ANKARA///

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, berberlerin ve kuaförlerin koronavirüs aşısında öncelikli gruba alınması için Sağlık Bakanlığı’na çağrı yaptı. Bulut, yaklaşık 15 aydır süren pandemiden en çok etkilenen sektörlerin başında berberlerin ve kuaförlerin geldiğini belirtti.

KADERLERİNE TERK EDİLDİLER

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Bulut, “Koronavirüs sürecinde bulaş merkezi olarak nitelenen, maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymalarına, randevu sistemiyle çalışmalarına ve dükkan içerisine belirli sayıyla müşteri almalarına rağmen aylarca kepenk kapatmak zorunda kalan berber ve kuaförler, bu süreçte küçük bir maddi destek dışında kaderlerine terk edilmişlerdir” dedi.

İZAHI YOK

Turistin gördüğü herkesi aşılıyorken, berberlerin ve kuaförlerin, bulaş merkezi olarak değerlendirilmesine rağmen aşıda öncelikli grup içerisinde yer almamasının izahının olmadığını kaydeden Bulut, berberlerin ve kuaförlerin koronavirüs aşısı olmalarının bulaşın azaltılması, toplumunun sağlığının korunması için gerekli olduğunu belirtti. Bulut, “Virüs berber ve kuaförlerden bulaşıyor algısını da ortadan kaldırmak için risk altındaki berberler ve kuaförler aşıda öncelikli gruba alınmalıdır” ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilisim