CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, aile hekimlerinin pandemide yazdığı başarı öyküsünün görmezden gelindiğini söyledi.

Sağlık Bakanlığı’nın son olarak aile hekimlerine ücretsiz kişisel koruyucu ekipman dağıtımını durdurduğunu kaydeden Bulut, “Doktorların hakkı ödenmez deyip özveriyle çalışan aile hekimleri yönelik bu tutum kabul edilemez” dedi.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, aile hekimlerinin sorunlarını TBMM Genel Kurulu’nda dile getirdi.  Pandemide aile hekimleri ve çalışanların toplum sağlığına yaptığı katkının yadsınamaz olduğunu kaydeden Bulut,  aile hekimlerinin Covid-19 tehdidi altında dört ay boyunca, idari izin bile kullanmadan poliklinik hizmetlerini yürüttüğünü belirtti.

GÖRMEZDEN GELİNDİLER

Bu süreçte 27 bin aile hekiminin aşılamaları hiç aksatmadığını ve büyük salgınların önüne geçildiğini bildiren Bulut, ancak aile hekimlerinin canı pahasına yazdığı bu başarı öyküsünün Sağlık Bakanlığı tarafından görmezden gelindiğini belirtti. 

MAAŞLARINDA KESİNTİ YAPILDI

Bulut, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın "Aile hekimlerinin çalışmalarından çok memnunuz, teşekkür ediyoruz. Onlara da ek ödeme konusunda çalışıyoruz" demesinin üzerinden iki ay geçtiğini, ancak bir ödeme yapılmadığını kaydetti. Aile hekimleri ve çalışanlarının Covid-19 olmaları durumunda maaşları kesilmeyeceği açıklamasının da sözde kaldığını söyleyen Bulut, birçok aile hekiminin maaşından kesinti yapıldığını belirtti.

KORUYUCU EKİPMAN DAĞITIMI DURDURULDU

CHP’li Bulut, “Son olarak, aile hekimlerine pandemi döneminde ücretsiz kişisel koruyucu ekipman dağıtımı durduruldu. İhtiyacı olan, malzemeleri kendi cebinden karşılasın." denildi. Evlerinde karantinaya alınan Covid-19 tanılı hastalara her gün ev ziyareti yapmaları talimatı verildi. "Doktorların hakkı ödenmez." deyip özveriyle çalışan aile hekimleri yönelik bu tutum kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim