SESİNİZİ DUYAN BİRİ VAR

Adana Büyükşehir Belediyesi ve Çukurova Üniversitesi; yaşananlar nedeniyle psikolojisi olumsuz etkilenen vatandaşlara yönelik, “Sesinizi duyan biri var” mesajıyla psikolojik destek vermeye başladı.

Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meral Atıcı yönetiminde oluşturulan merkezde, Araştırma Görevlisi Uzman Psikolojik Danışman İrem Şahin Yoluk’la birlikte hizmet veren uzman psikologlar Melike Manga ve Tuğçe Öder, kendilerine iletilen sorunları diyalog yoluyla çözmeye çalışıyor, daha üst düzeyde destek gerektiren durumları da ilgili mercilere yönlendirme görevini yerine getiriyor.

 

YENİ DURUM VE ENDİŞE STRESİ ARTIRIYOR

Koronavirüsle mücadelede insanların kapalı yerde kalma baskısı, alışkanlıkların dışına çıkmak zorunda kalmaları, aile bireylerinin günün çok büyük bölümünde bir arada olmaları gibi nedenlerle psikolojik sorunlar yaşanabildiğini söyleyen uzmanlar, yeni şartlara uyum sağlanma çabasının ve Koronavirüs salgını endişesinin insanların psikolojisinde tahribat yarattığını, yeni bir efor, enerji gerektirdiğini ve bunun da strese neden olduğunu belirtiyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi ve Çukurova Üniversitesi iş birliğiyle oluşturulan ve uzman psikologların yer aldığı ekip, ruhsal açıdan kendisini iyi hissetmeyen ve desteğe ihtiyaç duyan vatandaşlara hizmet veriyor. Vatandaşlar, 10.00-17.00 saatleri arasında 03224553969 numaralı telefonu arayarak psikolojik destek alabilecek.

 

Editör: TE Bilisim