BÜYÜKŞEHİR, 85 YAŞINDAKİ NEBİHA YÜKSEL’E TEKERLEKLİ SANDALYE ULAŞTIRDI

BÜYÜKŞEHİR, “GİT, DİNLE, ÇÖZ” PROJESİYLE 85 YAŞINDAKİ NEBİHA YÜKSEL’İN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Mersin Büyükşehir Belediyesi, “Git, Dinle, Çöz” projesi kapsamında Silifke İlçesi’nde yaşayan 85 yaşındaki Nebiha Yüksel’i ihtiyaç duyduğu tekerlekli sandalyeye kavuşturdu. Geçirdiği bir kaza sonucu yaklaşık bir yıldır yürüyemeyen Yüksel, artık ister kızının evine isterse de Göksu Nehri’nin kıyısına tek başına gidebilecek.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, “Git, Dinle, Çöz” projesiyle kentteki yurttaşların yaşamlarına temas ediyor ve sorunlarını yakın merceğe alıp, çözüme kavuşturuyor. Silifke İlçesi’nde yaşayan 85 yaşındaki Nebiha Yüksel’in de yaşamına dokunan Büyükşehir ekipleri, Nebiha Teyze’nin ihtiyaç duyduğu tekerlekli sandalyeyi kapısına kadar ulaştırdı.

Büyükşehir, ‘gitti, dinledi ve çözdü’

Silifke İlçesi Sarıcalar Mahallesi’nde yaşayan 85 yaşındaki Nebiha Yüksel, yaklaşık bir yıl önce geçirdiği kaza sonucu kalçasından sakatlandı. Bu nedenle bir yıldır yürüme kabiliyetini kaybeden Yüksel, kendi evine yakın civarda yaşayan kızı Fatma Ejder’den destek almaya başladı. Farklı hastalıklar ve rahatsızlıklarla da mücadele eden Yüksel, Büyükşehir’in “Git, Dinle, Çöz” projesiyle ihtiyaç duyduğu tekerlekli sandalyeye kavuştu. Yüksel, artık istediği zaman kızının evine ve komşularına gidebilecek.

“İyi günlerde kullanmasını diliyoruz”

Büyükşehir Belediyesi Silifke Koordinasyon Şube Müdürlüğü personeli Gökmen Gurur Deveci, “Fatma ablamız bize geldi, başvuruda bulundu. Talebini iletti. Teyzemizin tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olduğunu söyledi. ‘Git, Dinle, Çöz’ projesi kapsamında Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi olarak biz de tekerlekli sandalyemizi getirip teyzemize ulaştırdık. İyi günlerde kullanmasını diliyoruz” dedi.

“Kalçası kırıldıktan sonra yürüyemez oldu”

Nebiha Yüksel’in kızı Fatma Ejder ise annesinin birçok hastalığa karşı mücadele verdiğini belirterek, “Annemin kalçası kırıldı. Siroz başlangıcı var. Ciğerlerinden rahatsız. Kalçası kırıldıktan sonra yürüyemez oldu. Yoğun bakımda yattı. Enfeksiyon kaptı” dedi. Yürüyemeyen annesi için Büyükşehir’den yardım talep ettiğini kaydeden Ejder, “Sandalyemiz geldi. Büyükşehir Belediye Başkanımız’a teşekkür ederiz” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim