Tripoli sahil kenti yakınlarında kamp sakinleri ile gençler arasında çıkan çatışmada üç kişi yaralandı.

Yüzlerce Suriyeli mülteci, yerel gençler ve kamp sakinleri arasında çatışma çıktığında çadırları yakıldıktan sonra Lübnan'ın kuzeyindeki derme çatma kamplarından kaçtı .

Lübnan'ın devlete ait Ulusal Haber Ajansı, Cumartesi günü kıyı kenti Trablus yakınlarındaki Miniyeh bölgesinde çıkan çatışmada en az üç kişinin yaralandığını ve ardından kampı gençlerin ateşe verdiğini söyledi.

Lübnan'da son yıllarda mülteciler ve sakinler arasındaki gerginlik arttı. İnsani yardım çalışanları ve politikacılar, ırkçılık ve mali kriz sırasında mültecileri işlerini aldıkları için suçlayan insanların öfkesinden beslendiklerini söylüyorlar.

Lübnan, 2011 yılında iç savaşın başlamasından bu yana bir milyondan fazla Suriyeli mülteci aldı. Bunlar, Lübnan'ın inşaat ve tarım sektörleri için önemli bir ucuz işgücü kaynağı haline geldi.

Şam, Lübnan'ın yargı makamlarını ve güvenlik güçlerini vatandaşlarının korunmasını sağlamak için "sorumluluklarını üstlenmeye" çağırdı. Suriye dışişleri bakanlığı devlet medyasına yaptığı açıklamada, "Suriye ... sakinlerini korkutan ve onları sığınaktan mahrum bırakan yangından pişmanlık duyuyor" dedi.

BM mülteci ajansı sözcüsü Khaled Kabarra, kamptan kaçan yaklaşık 400 sakinin diğer kapalı kamplara gittiğini veya boş okul ve otellerde geçici barınak bulduklarını söyledi.

Editör: TE Bilisim