Furkan HaberAjansı; "Gözaltına alınan 400'e yakın Furkan Gönüllüsü Hakkında Son Durum!" başlıklı haberinde gelişmeleri paylaşmış.

Ajans haberinde; "Türkiye'nin birçok ilinde 'İtikaf' ibadetini ihya etmek için camilerde bir araya gelen Furkan Gönülüllülerinin son durumu hakkında bilgi paylaşıldı" dedi.

Ajansın konuyla ilgili haberi şu şekilde devam ediyor;

"Emniyet ekiplerinin gerçekleştirdiği eş zamanlı baskınların ardından orantısız müdahale ile Türkiye'nin çeşitli camilerinde ibadet halindeyken gözaltına alınan 400'e yakın Furkan Vakfı Gönüllülerinin bir kısmı serbest bırakılırken bir kısmı emniyetin otopark ve koridorlarında hiçbir işlem yapılmaksızın bekletiliyor!

Yakınlarının aktardığı bilgiye göre, bazı vatandaşlardan haber dahi alınamıyor!

Ramazan ayının son 10 günü gerçekleştirilen 'İtikaf' ibadeti için maske, mesafe ve hijyen kurallarına riayet edilerek camilerde bir araya gelen gönüllülere karşı, 3 gündür devam eden operasyonların sürdürülüp sürdürülmeyeceği ise merak konusu!"

ADANA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDEN GÖZALTILARLA İLGİLİ AÇIKLAMA

"Vakıf faaliyeti adı altında kuruluş amacı dışında faaliyetlerde bulunduğu" gerekçesi ile kayyum atanan ve hakkındaki kapatma davası devam eden Adana merkezli  Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfının eski yöneticisi Alparslan Kuytul ve yandaşlarının provokasyon girişiminde bulunduğu olayda, 14 yaşındaki çocuğun da gözaltına alındığı iddialarına yönelik aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

İlimizde dün gece kanuna aykırı bir şekilde eylem yapmak isteyen ve bunun neticesinde gözaltına alınan şahıslar arasında 18 yaş altında hiç kimse (Alparslan Kuytul’un oğlu da dahil) bulunmamaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Editör: TE Bilisim