Adana'da Cuma Namazı sonrası Yağmur Duası Yapıldı

Camilerden Yağmur Duasına "Amin" Sesleri Yükseldi

Yurt genelinde olduğu gibi Adana’daki camilerde de eller yağmur ve bereket için semâya açıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nca, son dönemde ülke genelinde yaşanan kuraklık nedeniyle cuma namazı sonrası bütün camilerde yağmur yağması için dua edildi

Adana İl Müftülüğünce, son dönemde İl genelinde yaşanan kuraklık nedeniyle cuma namazı sonrası bütün camilerde yağmur yağması için dua edildi.

Sabancı Merkez Camii ve Çukurova Müftülüğüne bağlı Ramazanoğlu Camii’nde Cuma Namazından hemen sonra gerçekleştirilen yağmur duasında, cemaat ellerini semaya açtı, beklenen yağışların bir an önce düşmesi için dua etti.

Adana'nın simge camilerinden Sabancı Merkez Camindeki vaazında İl Müftüsü Mehmet Taşcı; “Son zamanların en kurak günlerini yaşıyoruz, kar ve yağmur olarak ilahi rahmete muhtacız Geliniz hep birlikte Rahman ve Rahim olan Rabbimize yakaralım. Ey Merhameti bol olan Allah’ım acziyetimizi sana arz ediyoruz. Bizlerden Rahmetini esirgeme Allah’ım semadan rahmet damlalarını indiren sensin, üzerimize kar ve yağmur indir, topraklarımızı suya hasret bırakma Allah'ım” şekilde duada bulundu.

IMG_20230120_133333 (Orta)

Sabancı Merkez Caminde Namazın ardından tövbe istiğfar getirilerek İl Müftü Yardımcısı Dr. Mekki Solmaz eşliğinde yağmur duası edildi.

Cuma Namazı sonrasında Müftü Taşcı, cemaatle bir süre hasbihal etti.

Ramazanoğlu Camii’nde ise Çukurova Müftüsü Kadir Demirlenk vaazının ardından toplu halde eller yağmur yağması için semaya açılarak dua edildi.

İl genelindeki tüm camilerde gerçekleştirilen etkinlikte vatandaşlarda özellikle Adana’da Ocak ayının ortasına gelinmesine rağmen hem kar yağışı hem de yağmur yağışının az olması nedeniyle böyle bir duaya her zaman olduğu gibi ihtiyaç olduğunu belirterek yetkililere teşekkür etti.

Adana'da Cuma Namazı sonrası Yağmur Duası Yapıldı (Orta)

Editör: Haber Merkezi