Reuters'in haberine göre Çek hükümeti çarşamba gününden itibaren barların, restoranların ve kulüplerin kapatılmasını emretti ve okulları uzaktan eğitime kaydırdı, çünkü yeni koronavirüs vakalarının hızla yayılmasını engellemek için yeni önlemler aldı.

Çek Cumhuriyeti, salgın başladığından bu yana tespit edilen enfeksiyonların sayısı Eylül başında yaklaşık 25.000'den yaklaşık 120.000'e yükseldiğinden, nüfusa göre ayarlandığında Avrupa'daki en güçlü artışı yaşıyor.

Ekim ayının başından bu yana iki katına çıkan hasta sayısı 2.000'in üzerine çıktıkça hastaneler bu yükü hissetmeye başlıyor.

Hükümet, baharda getirilen ve ekonomiyi rekor bir daralmaya sürükleyen katı engellemeleri tekrar etmekten kaçınmaya çalışıyordu. Yaz, ülkenin batılı komşularından çok daha az vaka ile salgının ilk dalgasını atlatmasının ardından kısıtlamaların gevşemesine tanık oldu.

Çarşamba gününden itibaren halka açık toplantılar altı kişiyle sınırlı olacak, halka açık alanlarda alkol tüketimi yasaklanacak ve toplu taşıma duraklarında maske kullanılması gerekecek. Paket servisi siparişleri saat 20: 00'ye kadar sunulmaya devam edecek.

Okullar 2 Kasım'da kesin olarak yeniden açılacak

Okul öncesi eğitim kurumlarından beklenen okullar, 1 Kasım'a kadar çevrimiçi derslere geçecekler; bu, şirketlerin ve özellikle hastanelerin personel sayısını etkileyeceğinden endişe duyduğu bir önlem. Bu, orta öğretim okulları için zaten uygulanmakta olan uzaktan eğitimi genişletir.

Tedbirler Kasım ayı başına kadar uygulanacak ve hükümet, okulların 2 Kasım'da kesin olarak yeniden açılacağını, diğer tedbirlerin epidemiyolojik duruma göre gevşetileceğini söyledi. Hükümet, restoran açılışlarını sınırlamak ve maske kullanımını genişletmek için bordürleri çoktan sıkmıştı.

Editör: TE Bilisim