Gümrük Müşaviri Cemil Saruhan Sarman, yer aldığı sektörde çalışmalarına devam ediyor. 2022 itibarıyla ithalat ve ihracat oranlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Sarman, “T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre 2022 yılı temmuz ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre ihracatta %13,4 oranında artış yaşandı. Böylelikle 18 milyar 550 milyon dolarlık bir artış yaşandı. Bunun yanı sıra ithalat oranlarında %40,8 oranında artış meydana geldi. Bu oran, 29 milyar 132 milyon dolarlık bir artışın ortaya çıkmasını sağladı.” ifadelerinde bulundu.

Sektörde yer alan firmaların profesyonel ve kurumsal çalışmalarda bulunmalarının hem ithalat hem de ihracat oranlarında artış yaşanmasını sağladığını belirten Cemil Saruhan Sarman, konuyla ilgili açıklamalarında bu hususa yer verdi: “Biliyorsunuz bir ülkenin ekonomisinde ithalat ve ihracatın önemli bir payı bulunur. Bunun için yenilikçi projelerin gerçekleştirilmesi oldukça önemli. Ülke ekonomisinin gelişmesi adına atılacak her bir adım gerçekten önemli bir paya sahip. Son zamanlarda yapılan çalışmaların hem ithalat hem de ihracat oranlarını arttırdığını da gözlemekteyiz.”

İthalat Oranları %40,8 Oranında Artarak 29 Milyar 132 Milyon Dolar Oldu

T. C. Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre ithalat oranlarında artış yaşandığını belirten Cemil Saruhan Sarman, konuyla ilgili açıklamalarında bu hususa yer verdi: “2022 yılı temmuz ayı dış ticaret verilerini incelediğimizde, 2022 Temmuz ayında bir önceki yılık aynı dönemine göre ithalat oranlarının %40,8 olduğunu görüyoruz. Bu oran, ithalatın 29 milyar 132 milyon dolar olduğunu gözler önüne seriyor.”

İthalat ve İhracatın Artışında Profesyonel ve Sistemli Çalışma Doğrudan Etkili

Hem ithalat hem de ihracat artışında profesyonel, titiz ve sistemli çalışmaların ve doğru yatırımların etkili olduğunu belirten Cemil Saruhan Sarman, “İthalat ve ihracatın ekonomideki payını arttırabilmek için eldeki enstrümanların doğru kullanımı oldukça önemli. Her şeyden önce doğru ve başarılı yatırımlar yapılmalı. Ayrıca yenilikçi projeler de oldukça önemli. Sektörde yer alan firmaların, ülke ekonomisine katkıda bulunacak hamleler gerçekleştirmesi, ülke ekonomisinin gelişmesini sağlayacaktır. Bu nedenle atılan adımların her biri çok değerli.” sözleriyle açıklamalarını noktaladı.

Editör: Haber Merkezi