Cerebrum Tech ve Habitat Derneği ortaklığıyla yürütülen “Onun Hayali” projesi katılımcısı liseli gençler Facebook İstasyon’da düzenlenen ilham buluşmasına yoğun ilgi gösterdi. Genç kızların dijital becerilerini geliştirip teknoloji sektörüne yönlendirmeyi hedefleyen proje kapsamında 100’e yakın öğrenciyle bir araya gelen Cerebrum Tech Kurucusu Dr. Erdem Erkul, “Hem dünyada hem Türkiye’de yazılım ve bilişim teknolojileri alanında kadınların sayısını artırmamız gerekiyor. Teknolojideki cinsiyet dengesizliğini Z kuşağı kadınları değiştirecek” diye konuştu. Erkul ayrıca gençlere TEMA Vakfı aracılığıyla bağışladıkları fidanların sertifikalarını ve bu fidanların NFT’lerini hediye etti.

Yeni nesil teknoloji şirketi Cerebrum Tech ile Habitat Derneği tarafından yürütülen “Onun Hayali” projesi kapsamında düzenlenen “Dijital Kızlar İlham Buluşması” gençlerden büyük ilgi gördü. İstanbul Maslak’taki Facebook İstasyon’da düzenlenen buluşmada Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır, Cerebrum Tech Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erdem Erkul, Cerebrum Tech CMO’su Meltem Yeğen, Psikolog Dr. Özge Orbay ve Oyun Geliştiricisi Simay Dinç yaklaşık 100 liseli genç ile bir araya gelerek teknoloji sektöründe kadın-erkek eşitliğine dair değerlendirmelerini paylaştı, genç kadınların sektördeki başarılarının eğitim ve çalışmayla ulaşılabilir olduğunu vurguladı. Buluşmada “Onun Hayali” eğitimlerine katıldıktan sonra Cerebrum Tech şirketinde staja başlayan Doğa Yolcu da liseli kızlara başarı hikayesini anlattı.

OnunHayali3_140245132

“Kadınlar teknoloji sektöründe daha aktif olmalı”

Mart ayında başlattıkları projeyle genç kızları erken yaşta teknoloji sektörüne yönlendirmeyi hedeflediklerini söyleyen Dr. Erdem Erkul, “Onun Hayali bizim hayalimiz diyerek başlattığımız bu projeyle genç kızlarımızın dijital becerilerini artıracak eğitimler veriyor, genç yetenekleri keşfediyor ve onlara bu yolda mentorluk yapıyoruz. Maalesef ülkemizde ve dünyada teknoloji sektöründeki kadın ağırlığı oldukça düşük seviyelerde. Kadınlar yazılım ve bilişim teknolojileri alanında daha aktif olmalı. Bunu başarabilmek için de yeteneklerini gençken keşfetmelerini sağlamalıyız. 9 ay gibi bir sürede şimdiden yüzlerce genç kızımıza eğitimler vermiş olmaktan mutluluk duyuyoruz. Teknolojideki cinsiyet dengesizliğini Z kuşağı kadınları değiştirecek” diye konuştu.

Fidanlar hem gerçek hem sanal dünyada büyüyecek

Dr. Erkul, ilham buluşmasına katılan gençlere TEMA Vakfı aracılığıyla bağışladıkları fidanların sertifikalarını hediye etti. Erkul bu fidanların NFT’lerini de oluşturduklarını ve böylece fidanların Cerebrum Tech’in sürdürülebilirlik odaklı metaverse platformu Cereverse’teki sanal ormanda da büyüyeceğini söyledi. Öte yandan Onun Hayali projesinde 15-30 yaş arası genç kadınları hedefleyen eğitimler hız kesmeden devam ediyor. 13 Ocak’ta başlayarak 29 Ocak’a kadar sürecek online derslerde gençlere Blockchain, Metaverse, NFT, Web3, Unity, Nesnelerin İnterneti eğitimleri verilecek.

OnunHayali2_140244905

Cerebrum Tech:

Türkiye’nin yeni nesil teknoloji şirketi, dijital dönüşüm konusunda etkin ve sürdürülebilir çözümler sunan Cerebrum Tech, 2021 yılında kuruldu. Alanında uzman kadrosuyla Cerebrum Tech; akıllı şehirler, metaverse, sürdürülebilirlik ve siber güvenliğin yanı sıra robotik süreç otomasyonu, yapay zekâ, veri güvenliği ile danışmalığı alanlarında yenilikçi ve global standartlarda uygulamalar geliştiriyor. Faaliyet sektörleri arasında ise akıllı şehircilik, eğitim, sağlık, endüstri, otomotiv ve savunma sanayi yer alıyor. Cerebrum Tech, güvenilir ve lider bir teknoloji şirketi olma vizyonuna sahip olarak ilerlerken, Silikon Vadisi’nde, İstanbul, Seul, Ankara, Londra ve Hollanda’da yer alan ofislerinde çalışmalarını sürdürüyor. Gençlerin potansiyellerine inanan uluslararası bir teknoloji ‘hub’ı olmayı hedefliyor.

Editör: Haber Merkezi