CEYHAN BELEDİYESİNDE TİS’DE UZLAŞMA SAĞLANMADI. EMEKÇİLER HUZURSUZ

Adana’da Ceyhan ilçe Belediye Başkanı Hülya Erdem, belediye bünyesinde çalışan memurların ve sözleşmelilerin önceki yıllarda aldığı sosyal denge paralarını ve işçilerin mesai paralarını borçları bahane ederek kesti.

Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem’in çalışanların maaşlarına yönelik sendikanın önerilerini dikkate almamasını eleştiren Tüm Bel-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Çelik konuyla ilgili olarak tepki gösterdi.

Çelik açıklamasında; “Çalışanların maaşlarının ekonomik krizden ve yüksek enflasyon karşısında fazlasıyla eridiğini belirtti. Ve sözlerine şu şekilde devam etti; “Ceyhan Belediyesinde çalışan memurların bu belediye yönetimin yaklaşımına bakıldığında artık belediyeden sosyal denge ödemesi alamayacağı görülüyor. Tüm Bel-Sen olarak belediye yönetiminin yaklaşımı konusunda üzerlerine düşeni yapacaklarını belirten Çelik, sendikalarının konuyu tüm ilgili yerlere taşıyacağını ve çalışanlarla birlikte ortak bir davranış sergileyeceklerini belirtti.

BAŞKAN ERDEM TÜM BEL SEN İLE TOPLU SÖZLEŞME İMZALAMAYA YANAŞMIYOR

Tüm Bel Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Çelik, Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem’in yetkili sendika olan Tüm Bel Sen ile Sosyal dengeleri vermemek için masaya oturmadığını belirtti.

Ceyhan Belediyesinde çalışan memurlar yaklaşık 20 yıldır aldıkları Sosyal denge paralarını bugün alamamaları karşısında tepkililer.

Çelik, “çalışanların yapılan zamlar nedeniyle geçinemediğini, ayın sonunu getiremediklerini, birçoğunun kredi taksitleri olduğunu ve çocuklarını okuturken zorlandıklarını” belirtti.

Editör: TE Bilisim