"Kurtuluş günümüzü coşkuyla kutluyoruz"

 "Kurtuluş Günün kutlu olsun Ceyhan"

Adana'nın Ceyhan İlçesi'nde CHP'li Belediye Başkanı Hülya Erdem, Adana ve Ceyhan'ın işgalden kurtuluş günlerini coşkuyla kutladıklarını belirtti. "Daha yaşanabilir bir Ceyhan" için gece gündüz çalıştıklarını vurgulayan Başkan Erdem, "Ceyhanımızın, Adanamızın, ülkemizin birliği, bütünlüğü, çağdaşlığı, medeni ülkeler seviyesine ulaşma hedefinden asla geri adım atmayacağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve devrimleri ışığında yürümeye, halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi.

ceyhan belediyesi

"EMANETE SAHİP ÇIKACAĞIZ"

Adana ve Ceyhan'ın işgalden kurtuluşunun 101'inci yıldönümünde açıklamalarda bulunan Ceyhan Belediye Başkanı CHP'li Hülya Erdem, "1919 yılının mart ayında işgal edilen Ceyhan ilçemiz 3 yıllık işgalden atalarımızın, dedelerimizin inancı, kararlılığı ve kahramanlığı sayesinde 6 Ocak 1922’de kurtulmuş oldu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde tüm yurtta ateşlenin kurtuluş meşalesi haksızlığa inat tüm vatandaşlarımızı etrafında birleştirdi. 101 yıl önce emperyalizmin boyunduruğunu kabul etmeyen ve zulme sessiz kalmayan Adana ve Ceyhan halkı birlikteliğin, vatan savunmasının en güzel örneğini gösterdi. Çok yoğun ve çetin geçen mücadelenin ardından birçok şehit veren Ceyhanımız, bizlere, sizlere, hepimize emanet. Güzel Adanamız ve Ceyhanımız için canlarını hiçe sayan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, minnet ve şükran duygularımızla anıyoruz" diye konuştu.

"AYNI İNANÇLA ÇALIŞMAYI SÜRDÜRECEĞİZ"

5 Ocak ve 6 Ocak tarihlerinin Adanalılar ve Ceyhanlılar'ın onur günü olduğuna dikkat çeken Başkan Hülya Erdem, şunları kaydetti:

"Ceyhanımızın, Adanamızın, ülkemizin birliği, bütünlüğü, çağdaşlığı, medeni ülkeler seviyesine ulaşma hedefinden asla geri adım atmayacağız. Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimleri ışığında yürümeye devam edeceğiz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkemizin topyekün kurtuluş destanına ilham olan Adana ve Ceyhan topraklarında birbirimize olan sevgi ve saygımızın yanı sıra ülkemizin birlik ve beraberliğini, bölünmez bütünlüğünü ilmek ilmek işlemeye devam edeceğiz. Ceyhanımızda vatandaşlarımızla bir arada kurtuluşumuzun 101 yılında yüzümüzü aydınlığa dönerek çalışacağız. Daima çalışacağız. Halkımızın huzuru, refahı ve mutluluğu için çalışacağız. Bu uğurda hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacağız.

Bu duygularla başta ülkemizin kurtarıcısı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tarihi milattan önce 1500’lü yıllara dayanan kadim Anadolu toprağında yaşamış, ilçesini ve ülkesini savunmuş, toprağa düşmüş ama asla eğilmemiş, bükülmemiş tüm Adanalı ve Ceyhanlı kahramanlarımızı sevgi, saygı ve minnetle anıyorum. Kurtuluş Günün kutlu olsun Ceyhan, kutlu olsun Adana. Yaşasın tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti."

Editör: Haber Merkezi