Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, Ceyhan’ın Osmaniye’ye bağlanacağı yönündeki iddiaları gündemine aldı. Başkan Erdem, “Ceyhanlıyız, Adanılıyız, Allahın adamıyız” dedi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına özel önem veren ve günlerdir Ceyhanlıları bayram coşkusuyla bir araya getiren Ceyhan’ın ilk ve tek, Adana’nın tek kadın Belediye Başkanı Hülya Erdem, Ceyhan’ın başka bir şehre bağlanmasına izin vermeyeceklerini söyledi.


Cumhuriyetin 99. Yıldönümünde Ceyhanlıların tamamını kucaklayan, ulusal ve yerel sanatçılarla onbinlerce hemşehrisini buluşturan Başkan Hülya Erdem, ünlü sanatçı Mehmet Erdem konseri için bir araya gelen Ceyhanlılara açıklama yaptı. Kamuoyunda tartışılan Yumurtalık ve Ceyhan’ın Adana’dan koparılma girişimlerine sert çıkan ve net konuşan Başkan Erdem, Cumhuriyetin ikinci yüzyılında Ceyhan halkı için gerçekleştirecekleri projeleri de tek tek açıkladı.

Hülya Erdem-Ceyhan ve Adana bir aşktır (1)
“İZİN VERMEYECEĞİZ”
Ceyhan ve Yumurtalık’ın birbirini tamamlayan bir enerji bölgesi olduğuna dikkat çeken Başkan Hülya Erdem, “Petrokimya Tesisi temeli atıldı. Organize Sanayi Bölgesi yapıldı. Yatırımlar gelmeye başladı. Ceyhan’ın işsizlik sorununun çözülmesini  umut ediyoruz. Ceyhan ve Yumurtalık’ın başka bir ile bağlanmasına asla izin vermeyeceğiz. Ceyhanlı Ceyhanına sahip çık” dedi. Ceyhan ve Yumurtalık’ın Adana’dan başka bir yere gidemeyeceğini kaydeden Başkan Erdem, “Sivil toplum kuruluşları, odalar, siyasi partiler ve Ceyhan halkının Ceyhanımıza sahip çıkması çağrısında bulunuyorum. Adana’dan vazgeçmeyeceğiz, vazgeçiremezler. Ceyhanlıyız, Adanalıyız, Allahın adamıyız. Ceyhan ve Adana bir aşktır” diye konuştu.


İKİNCİ YÜZYILDA YEPYENİ PROJELER


Konser öncesi Cumhuriyetin ikinci yüzyılında Ceyhan Belediyesi bünyesinde gerçekleştirecekleri projeleri de açıklayan Başkan Erdem, Namık Kemal Mahallesi’nde amfi tiyatrosu bulunacak Kültür ve Sanat Meydanı, Yılankale’ye seyir tepeleri, cafeler yapacaklarını, tüm Türkiye’yi Yılankale’ye bekleyeceklerini vurguladı. Yarsuvat Mahallesi’nde kadınlar, gençler için çok amaçlı kültür merkezi, Cumhuriyet Mahallesi’nde Bisiklet Evi’ni hayata geçireceklerini dile getiren Başkan Erdem, belediyenin işleteceği Yaşar Kemal Gençlik ve Kadın Yaşam Merkezi’nin de Ceyhan halkı için hizmete sunulacağını söyledi. Başkan Erdem, “Yılankale’den Ceyhan ve Adana’yı seyretme imkanı olacak. Kadınlar, gençler, çocuklar yaşam merkezinden, bisiklet evinden faydalanacak. Büyük üstad Yaşar Kemal’in adını taşıyan Gençlik ve Kadın Yaşam Merkezimiz tamamlandığında ilçemize sosyokültürel alanda bir çok fayda sağlayacak. Ceyhanlılara şimdiden hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Hülya Erdem-Ceyhan ve Adana bir aşktır (6)
“DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ”


Ceyhan için daha çok çalışacaklarını kaydeden Başkan Erdem, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Çok yaşa Cumhuriyet. Sizi seviyorum Ceyhan. Kanımızın son damlasına kadar Ceyhan için çalışmaya devam edeceğiz. Hiç kimse de engel olamayacak” ifadelerine yer verdi.


Konserin ardından sanatçı Mehmet Erdem’e çiçek sunup Ceyhan Belediyesi Kadın Eli Birimi’nin el emeği göz nuru hediyelik eşyalarından takdim eden Başkan Hülya Erdem, tüm etkinliklere katılan binlerce Ceyhanlıya binlerce kez teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi