Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, kurtuluşun 101. yıl dönümünde ilçenin dört bir yanında düzenlenen törenlerde özgürlük ve bağımsızlık vurgusu yaptı

Ceyhan, özgürlüğü doyasıya kutladı

Ceyhan’da özgürlük meşalesi sonsuza dek yanacak

CeyhanCEYHAN KURTULUŞ (5) Belediyesi, Ceyhan ilçesinin kurtuluşunun 101. Yıldönümünde önemli, anlamlı ve coşkulu etkinliklere imza attı. İlçenin dört bir yanında 6 Ocak Kurtuluş Günü’ne özel düzenlenen etkinliklerde vatandaşlarla birlikte özgürlük ve bağımsızlığı kutlayan Ceyhan Belediyesi, Ceyhan’ın, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile şehit ve gazilerin Adana ve Türkiye Cumhuriyeti için öneminin altını çizdi.


ŞEHİT VE GAZİLER ANILDI
Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, ilk olarak ilçe protokolü ile birlikte Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene katıldı. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kurtuluş ve bağımsızlık için mücadele veren kahramanlara saygı duruşuyla başlayan törende konuşan Başkan Hülya Erdem, 1919 yılının mart ayında işgal edilen Ceyhan’ın 3 yıllık işgalden ataların, dedelerin inancı, kararlılığı ve kahramanlığı sayesinde 6 Ocak 1922’de kurtulduğunu hatırlattı.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde tüm yurtta ateşlenin kurtuluş meşalesinin haksızlığa inat tüm vatandaşları etrafında birleştirdiğını dile getiren Başkan Erdem, “101 yıl önce emperyalizmin boyunduruğunu kabul etmeyen ve zulme sessiz kalmayan Ceyhan halkı birlikteliğin, vatan savunmasının en güzel örneğini gösterdi. Çok yoğun ve çetin geçen mücadelenin ardından bir çok şehit veren Ceyhanımız, bizlere, sizlere, hepimize emanet. Anadolu’da medeniyetlere ev sahipliği yapmış güzel ilçemiz için canlarını hiçe sayan şehit ve gazilerimizi, saygı, minnet ve şükran duygularımızla anıyoruz” dedi.

CEYHAN KURTULUŞ (3)
ÖZGÜRLÜK KORTEJİNDE BULUŞTULAR
Kurtuluşun 101. yılı anısına “Özgürlük Korteji” gerçekleştiren Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, ilçe halkını birlik beraberlik içerisinde kurtuluş coşkusuna ortak etti. Yedi gün 24 saat Ceyhanlıların hizmetinizde olan belediye araçları ve belediye emekçileriyle komşularını selamlayan Başkan Hülya Erdem, Ceyhan Kent Konseyi’nin kurtuluşun 101. yılı anısına düzenlediği “101 Fidan Dikimi Etkinliği”nde de hemşehrileriyle bir araya geldi. Fidanları bereketli toprakla buluşturup, can sularını veren Başkan Erdem, ayrıca Murat Göğebakan Kültür Merkezi’nde halk oyunları ve tiyatral gösteriler, türküler eşliğinde Ceyhanlılarla yeniden bir araya geldi. Ceyhan’da tüm gün süren etkinliklerle özgürlüğü kendilerine yakışır bir şekilde birlik, beraberlik ve mutlulukla kutladıklarına dikkat çeken Başkan Erdem, Ankara Muharip Gaziler Derneği’ni de Ceyhan’da ağırladı. Muharip gazilerle, Azerbaycan Dostluk ve Kardeşlik Parkı’ndaki anma töreninin ardından Haydar Aliyev Müzesi ve Ceyhan Şehit ve Gaziler Müzesi’ni ziyaret eden Başkan Hülya Erdem, “Ne mutlu bize. Ne mutlu Ceyhanımıza. Yaşasın özgürlüğümüz. Yaşasın bağımsızlığımız. Yaşasın Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti” ifadelerini kullandı.

CEYHAN KURTULUŞ (2)

CEYHAN KURTULUŞ (6)

Editör: Haber Merkezi