Savcı, ÇGC Kültür ve Sosyal Tesisleri’nde törende yaptığı açıklamada, basın yarışması ödül törenine katılmayı çok arzuladığını belirterek, “önceden planlanmış yurtdışı etkinliğine katılmak zorunda olduğum için törende bulunamadım. Doğduğum topraklarda onur ödülü almak benim için büyük şeref” dedi.

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, beraberinde Mustafa Kemal Girmen ile geldiği tesiste ÇGC Yönetim Kurulu tarafından karşılanan Savcı’yı ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

ÇGC’nin Bakanlar Kurulu kararıyla kamu yararına çalışan bir cemiyet olduğunu belirten Esendemir, kentin tanıtımı için ellerinden geleni yaptıklarını, kentin ekonomik, sosyolojik ve kültürel gelişimine katkı koymak için çaba sarf ettiklerini kaydetti. Başta kentimizin tanıtımına katkı koymak üzere, Adana’ya verdiği değerlerden ötürü kendisine teşekkür eden ÇGC Başkanı Esendemir, Adanalılık ruhunu hiç yitirmeden kentten kopmayan ve iyi bir Adanalı olan Timur Savcı’ya bu katkılarından ötürü ÇGC Yönetim Kurulu’nun kendisine ‘Onur Ödülü’ verdiğini ifade ederek, ödülü takdim etti.

ec4db15f-a82b-47ab-a40e-ed7d151fbbb2

Timur Savcı da sektörün gittikçe büyüdüğünü, özellikle pandemiden sonra daha da hareketlendiğini kaydederek şunları söyledi:  “Dijital platformlar sektöre girince ilave bir mecra daha oluştu.  Türk dizileri son 15 yıldır daha da kuvvetlendi hem ülkemizde hem dünyada iyi bir yere geldi. İnşallah böyle devam eder. Enflasyon zorluyor hepimizi. Maliyetler çok yükseldi, insanların geçinmesi için daha yüksek maaşlar alması gerekiyor, bunlar bizi biraz zorluyor. Şu anda tamamen finansman ile uğraşıyoruz. Türkiye’nin toplam satışı 500 milyon dolar civarında. Dizi satışlarını sadece sektöre yönelik görmemek lazım. Aslında etkisi çok daha büyük. Ekonomik etkisine göre buradaki turizme katkısı, yerli ürünlere katkısı, kütür ihracatı bakımından çok önemli. Şu anda dünyada kuzey Avrupa hariç her yere hakim Türk dizi sektörü” şeklinde açıklamalarda bulundu.

e6a497ae-b23b-4341-844c-cb31981ae722

Daha sonra Başkan Esendemir Savcı’ya ödülünü takdim ederek başarılarının devamını diledi. Ödül takdiminde Başkan Cafer Esendemir ile birlikte Başkanvekili Mustafa Özke, Genel Sekreter Sefa Saygıdeğer, Başkan Yardımcıları Engin Kanber, Mehmet Uluğtürkan, Yönetim Kurulu Üyeleri Jale Karaşahinoğlu, Süreyya Uri, A. Vahap Ünkat, Mutlu Mete ve Mustafa Akköse de hazır bulundu.

Editör: Haber Merkezi