MHP Yüreğir İlçe Başkanı Tamer Yücel; Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek, Cafer Esendemir başkanlığında oluşan yeni yönetimi kutladı ve “Hayırlı olsun” temennisinde bulundu.

ÇGC Kültür ve Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen ve MHP Yüreğir İlçe Sekreteri İbrahim Er ile Basından Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Ucum’un da katıldığı ziyarette konuşan MHP Yüreğir İlçe Başkanı Yücel; gazetecilik mesleğinin zor ve meşakkatli bir meslek olduğunu, demokrasinin olmazsa olmazlarından olduğunu belirterek, özellikle yerel medyanın mutlaka desteklenmesi gerektiğine işaret etti.

Yücel; mesleğini en iyi şekilde icra eden, objektif ve tarafsız şekilde meslek ilkeleri çerçevesinde hareket eden, toplumsal duyarlılıklarımıza hassasiyet gösteren, ülke ve millet menfaatini her şeyin üstünde tutan gerçek basın emekçilerinin bu anlamda çok kutsal bir görev ifa ettiklerini dile getirdi.

MHP Yüreğir İlçe Başkanı; ülkemizin önemli Sivil Toplum Kuruluşları’ndan biri olan ve bölgemizde etkin ve saygın bir konumda yer alan Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nin geride kalan olağan genel kurulunda güven tazeleyen Başkan Cafer Esendemir ve Yönetim Kurulu üyelerini kutladıklarını, önümüzdeki dönemde hizmet çıtasını daha da yukarı çıkaracaklarına inandığını belirterek, başarılar diledi.

ÇGC Yönetim Kurulu Üyeleri Çetin Ulucan veMustafa Akköse’nin de katıldığı ziyarette söz alan Başkan Cafer Esendemir de konuşmasında; çok zor koşullar altında görev yapan, toplumu aydınlatan, sorunlara ışık tutan basının çalışma koşullarının iyileştirilmesi için gerek yerel bazda ve gerekse de siyaset kurumu nezdinde girişimlerde bulunduklarını, Tasarruf Genelgesi başta olmak üzere ilan-reklam ve abone gelirlerini azaltan, engelleyen yasa ve yönetmeliklerin değiştirilmesi ve basın lehine iyileştirilmesi için hazırladıkları dosyaları gerekli makamlara ulaştırdıklarını belirterek; “Güçlü basın; ülkemizin gelişmesi ve şeffaflık açısından olduğu kadar demokrasimiz açısından da büyük önem taşımaktadır. Basını özgür olmayan ülkelerde özgürlüklerden bahsedilemez. Basın özgürlüğü önündeki engellerin kaldırılması, basının çalışma koşullarının iyileştirilmesi, ülkemizin saygınlığı açısından da önemlidir. Bu anlamda toplumun tüm kesimlerine görev düşmektedir” diye konuştu. 

Editör: Haber Merkezi