ADANA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Gençlik Kolları kongresi dün ASKİ Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde yapıldı.

Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, Adana Milletvekilleri Ayhan Barut, Orhan Sümer, YDK Üyesi Av.Bülent Maraklı, İl Kadın Kolları Başkanı Av.Oya Tekin, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları başkanları ile il gençlik kolları delegelerinin katılımıyla gerçekleştirilen kongre, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı.

İl Gençlik Kolları Başkanı Av.Güven Özdemir’in açılışını yaptığı kongrede Divan Başkanlığına İl Sekreteri Av.Samet Güdük, yazman üyeliklere de Arif Tunç ve Buket Salıcı seçildi.

14 Ocak 2018 – 6 Eylül 2020 tarihleri arasını kapsayan yönetim kurulu çalışma raporunun okunup görüşüldükten sonra oylanarak ibra edildi.

GENÇLER GELECEĞİMİZ

İl Başkanı Mehmet Çelebi yaptığı konuşmada gençlerin ülkenin ve CHP’nin geleceği için çok değerli ve önemli olduğunun altını çizdi. Çelebi, “Gençler, parti örgütümüzün birer neferi olarak Cumhuriyete ve CHP’ye sahip çıkmak için sorumluluk alarak verdiğiniz mücadele için hepinize yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

İLK SEÇİMDE SORUNLARI YARATAN İKTİDARI SANDIKTA İNDİRECEĞİZ

Mevcut siyasal iktidarın uygulamalarının olumsuzluklarından en çok etkilenen kitlenin gençler olduğunu ifade eden Çelebi, “İlk genel seçimde bu sorunları yaratan iktidarı sandıkta indireceğiz. Tıpkı Cumhuriyetin kuruluşunda olduğu gibi çağdaş, demokratik, laik, refah Türkiye’yi yeniden hep birlikte inşa edeceğiz.Hep birlikte üreteceğiz, ülkemizi yeniden kalkındıracağız. Bunun için bugün hepimize büyük görevler düşüyor. İnancımızı hiçbir zaman kaybetmeyeceğiz, CHP ailemizi büyüteceğiz. Verdiğimiz mücadeleyi büyüteceğiz, mücadeleyi her alana yayacağız. Bu mücadelede rehberimiz Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliğe hitabesidir. Kula kulluğu asla ve asla kabul etmeyen, bağımsızlığından ve özgürlüğünden ödün vermeyen, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocukları olarak mücadeleyi yeniden kazanacağız” diye konuştu.

Adana milletvekilleri Ayhan Barut, Orhan Sümer, İl Kadın Kolları Başkanı Oya Tekin, İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı ve Seyhan Belediye Meclis Üyesi Gülcan Bingöl’ün ile İl Gençlik Kolları Başkan adayları Mehmet Ali Özen ile Mete Çelebi konuşmalarını yaptıktan sonra seçime geçildi.

GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI METE ÇELEBİ OLDU

Yapılan oylamada Mete Çelebi İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevine seçilirken yönetim kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu:

“Kaan Akbulut, Gamze Nur Akçalı, Sait Sıtkı Altıngül, Sönmez Arın, Cansu Ataç, Yakup Coşkun, Selda Demir, Mustafa Erkan, Can Geçer, Tayfun Gül, Miraç Gurur Kaplan, Sergen Keskinler, Devrim Kütük, İlter Ok, Alican Okov, Orkun Parsak, Özge Sarıkaya, Ahmet Tanık, Halil İbrahim Yalçın”

Editör: TE Bilisim