30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu sürüyor. CHP Adana İl Örgütü Atatürk Anıtı önünde düzenlenen etkinliğe katılarak 30 ağustos bayramını kutladı.

CHP Adana İl Binasın önünde toplanan CHP'liler Atatürk parkına kadar yürüdü.

Atatürk parkında CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, İl Kadın Kolları Başkanı Oya Tekin, İl Gençlik Kolları Sekreteri Sait Altıngül, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana Milletvekilleri, İlçe yöneticileri ve üyelerin katılımıyla 'Zafer Bayramı'mının 98.yıldönümünde Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

ADANA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Örgütü, Ulusal Kurtuluş Mücadelesi’ni ‘Zafer’le taçlandıran Başkomutan Meydan Muharebesi’nin 98.yıldönümü dolayısıyla Atatürk Parkı’nda etkinlik düzenledi.

ATATÜRK ANITINA ÇELENK SUNULDU

Adana milletvekilleri Ayhan Barut, Orhan Sümer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ilçe başkanları, il yöneticileri, kadın ve gençlik kolları, partililer ve kitle örgütlerinin temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, İl Başkanı Mehmet Çelebi, İl Kadın Kolları Başkanı Oya Tekin, İl Gençlik Kolları Sekreteri Sait Altıngül, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

YÜREKLERİMİZDEKİ COŞKUYU BÜYÜTEREK KUTLAYACAĞIZ

Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nı okunmasının ardından İl Başkanı Çelebi, yaptığı konuşmada ulusal bayramların kutlanmasına getirilen yasak ve kısıtlamalara değinerek, “İktidarın bu tutumu bizim Atatürk’e, Cumhuriyetimize ve onun değerlerine olan sevgimizi, saygımızı daha da artırıyor, içimizdeki coşkuyu daha da büyütüyor. Ne kadar yasaklarsanız yasaklayın, bayramlarımızı yüreklerimizdeki coşkuyu büyüterek kutlayacağız. Unutturamazsınız, unutmayacağız!” dedi.

ZAFERLE EMPERYALİST İŞGAL SON BULDU

Başkomutan Meydan Muharebesi’nde elde edilen zaferin dünya tarihinin akışını değiştirdiğini kaydeden Çelebi, “Bu, sadece Yunan ordusuna karşı değil, emperyalizme karşı elde edilen bir zaferdir.Bu zaferle emperyalist güçlerin işgaline son verilmiş ve Anadolu yeniden vatan haline gelmiştir. 30 Ağustos Zaferi ulusumuzun emperyalizme karşı verdiği onurlu ve haklı mücadelesinde bağımsızlığını ve özgürlüğünü, tüm dünyaya ilan ettiği gündür. Bu zaferle ulusumuz, bağımsızlığından ve özgürlüğünden, vatanın birliğinden ve bütünlüğünden, hiçbir zaman ödün vermeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır” diye konuştu.

ÖNDERİMİZ ATATÜRK, REHBERİMİZ GENÇLİĞE HİTABEDİR!

98 yıl önce emperyalist güçlerden temizlenen Anadolu bugün de aynı güçlerin tehdidi altında olduğunun altını çizen Çelebi, emperyalist güçlerin kirli amaçlarına hiçbir zaman ulaşamayacağını ifade etti. Çelebi, “Laik, demokratik Cumhuriyete,  Atatürk ilke ve devrimlerine bağlılığımızı daha da güçlendirerek, verdiğimiz mücadeleyi büyüterek emperyalizme geçit vermeyeceğiz.  Her karanlığın sonu aydınlıktır. Bu karanlık süreçten de birlik, beraberlik içinde, Atatürk ilke ve devrimlerinin aydınlattığı yoldan giderek çıkacağız.  Önderimiz Atatürk, rehberimiz ‘Gençliğe Hitabe’dir!” ifadelerini kullandı.

KURTULUŞ MÜCADELESİ KAHRAMANLARINI RAHMETLE, SAYGIYLA ANIYORUZ

“Biz Atatürkçüyüz, cumhuriyetçiyiz, laikiz, anti-emperyalistiz, özgürlükçüyüz, bağımsız Türkiye’den yanayız,  insan hakları savunucusuyuz, her türlü terörün karşısındayız. Biz yobazların, hırsızların, vurguncuların ve çıkarcıların düşmanıyız” diyerek sözlerini sürdüren Çelebi, Zafer Bayramını kutlayıp, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve mücadele arkadaşlarını, şehitleri ve gazileri saygıyla, rahmetle andı.

Çelebi’nin konuşmasının ardından Atatürkçü Düşünce Derneği Adana Şube Başkanı İsa Kayadan, günün anlamını ve önemini vurgulayan bir konuşma yaptı.

Editör: TE Bilisim