CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Pazartesi gününden itibaren OSB’lerde elektrik kesintisinin uygulanacağını dile getirerek, basın açıklaması yaptı. CHP’li Yıldız, “Hükümetin acilen bu sorunu çözmesi gerekiyor” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Türkiye’deki organize sanayi bölgelerine (OSB) yapılan elektrik kısıtlaması uyarısına dair basın açıklaması yaptı. CHP’li Yıldız, “İran gaz akışını durdurdu, sanayi sektöründe çalışanlar zora düştü” ifadesini kullandı.

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız’ın açıklamaları şöyle:

Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ) bir uyarıda bulundu. Türkiye’de bulunan OSB’lere en az 3 gün olmak üzere elektrik kısıtlaması yapacakları belirtildi. Bunun sebebi ise İran’ın Türkiye'ye gaz akışını 10 gün süreyle durdurması olarak açıklandı. Haliyle açıklanan bu uyarı sonrasında sanayi sektöründekiler zora düştü.

Türkiye, elektrik üretiminin yaklaşık yüzde 30’una yakın doğalgaz santrallerinden sağlıyor. İran’ın aldığı gaz kesintisi kararı sonrası OSB’lerde üretim endişesi yaşanmış durumda. Pazartesi günü de Türkiye’deki tüm OSB’lerde elektrik kısıtlanması uygulanacak.

Çok bariz görülüyor ki, Türkiye’nin sanayi sektöründe yaşadığı bu durum maalesef kötü yönde. Üretim, istihdam ve ihracat konusunda olumsuz yönde etkilenen bir durumla karşı karşıyayız. Hükümetin acilen bu sorunu çözmesi gerekiyor. Bu belirsizliği hemen çözmeli, sanayi sektörü de rahat nefes almalıdır. AKP yönetimi, sonunda Türkiye'de üretimi durma noktasına getirdi. Türkiye bir enerji kriziyle karşı karşıya. Sanayide çarklar dönmüyor, Ekonomi durdu.

 “Karadeniz’de doğalgaz bulduk” diyen ekonomist lider (!), İran’dan neden doğalgaz aldığımızı açıklamalı. Bu gazın neden kesildiğini Milletimizle paylaşmasını istiyorum.

Editör: TE Bilisim