Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi Kültür ve Turizm Bakanlığının yönetmeliğe aykırı olarak kütüphaneci olmayan 17’si asil 14’ü yedek toplam 31 kişinin Kütüphane Müdürü kadrolarına atandığını ifade ederek, “sınavdan 100 tam puan, ve yüksek puanlar alan 30 kütüphaneci sözlüden düşük puanlar verilerek elenirken, kütüphaneci olmayanlar yönetmeliğe aykırı olarak müdür atandı” dedi. 

CHP Halkla İlişkiler, Sağlık, Kültür ve Sanattan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Kültür ve Turizm Bakanlığı görevde yükselme sınavı sonuçlarına göre yönetmeliğe aykırı işlem yapıldığını ortaya çıkardı. 

CHP’li Akkuş İlgezdi, 93 Kütüphane Müdürlüğü kadrosu için yazılı sınavı 142 kütüphanecinin geçtiğini ifade ederek, “Kültür ve Turizm Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği’nde kütüphane müdürü, atanabilmek için ‘kütüphane müdürlüğü ihtisas elemanı olmak’ hükmü bulunmaktadır. Yine yönetmelikte ‘Yeterli sayıda ihtisas elemanı bulunamadığı takdirde dört yıllık fakülte veya yüksekokul mezunları’ atanabilmekte. 93 kadro için 142 kütüphanecinin başarılı olduğu sınavda sözlü ile elenen kütüphaneciler yerine 17 kütüphaneci olmayan kişi atanmıştır. Bu 17 kişilerin atanması mevzuata aykırıdır ve bu kişilerin atamaları durdurulmalıdır” dedi.  

100 alan elendi

Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, yazılı sınavdan 100 tam puan alan kütüphanecinin sözlüde elendiğini de aktararak, “Tüm kurumlarda liyakatı yok sayan iktidar, kütüphane müdürlüğü sınavında da yandaş ve torpillilere müdürlük vermek için, yönetmeliğe aykırı olarak atamalar yaptı. Yazıdan 100 tam puan, 97,20 gibi yüksek puan alan kütüphaneciler düşük sözlü puanlarıyla elenirken; yazılıdan 76,60, 78,72 gibi puan alan kütüphaneci olmayanlar müdürlüklere atandı” açıklamasında bulundu. 

Akkuş İlgezdi konuyu Meclis gündemine de taşıyarak, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a soru önergesi verdi. “Yeteri kadar kütüphane müdürlüğü ihtisas elemanı olmasına rağmen Yönetmeliğin açık hükmü neden işletilmemiştir?” diye soran Gamze Akkuş İlgezdi, “Yönetmeliğe aykırı atanan ve kütüphane müdürlüğü ihtisas elemanı olmayan 17 asil ve 9 yedek kişinin işlemi iptal edilmesi gerekmektedir” dedi.

Editör: TE Bilisim