Kemal Kılıçdaroğlu, Isparta gülü konusunda hükümete çağrıda bulunarak "Taban fiyatın en az 7.5 lira olması lazım" dedi.

Kılıçdaroğlu, Konuşmasına İkizdere'den gelen kadınları selamlayarak başladı. "Mantığı talan olan bir siyasi anlayış her türlü zorluğu çıkarıyor. Neredeyse bir ordu görevlendirecekler. Kadınlar. Siz yeri geldiğinde bir orduyu da dağıtırsınız. Ben buna da inanıyorum" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Perşembe günü Isparta ve Burdur'daydık. Gezdik, vatandaşlarla konuştuk, sabahın beşinde gül toplamaya gittim. Oradaki kadınlar bazı sorunları aktardılar, onların sorunlarını bir şekilde çözmek bizim boynumuzun borcudur. Isparta gül merkezi, Isparta'nın korunması lazım. Isparta'nın aynı zamanda gül sektörünün merkezi olması dışında o merkezin büyütülmesi lazım. Altından daha değerli ama değerini ne hikmetse siyasetçi bir türlü kavrayamadı. Ne istiyorsunuz döviz yok şu yok bu yok. Topraktan üretiyor ve büyük bir kısmını ihraç ediyor ve ülkesine döviz getiriyor. Kendi ülkesine döviz getiren bir tarım alanı bu. Taban fiyatın en az 7.5 lira olması lazım.

Bugünlerde tartışılan çay ve fındık var. Karadeniz'de bölge halkının gelir düzeyinin yükselmesi, bu iki ürüne verilecek taban fiyatının yükselmesine bağlı. Ya bir yükseltin, devlet bu konuda destek olsun diye ortaya çıktılar. Polisler ellerinde coplar, en sert şekilde müdahale etti. Çay üreticisi çıkmış hakkını istiyor. Hak istemenin suç olduğu bir dönemi yaşıyoruz. Rizeli kardeşlerim, Artvinli kardeşlerim, yıllardır hakkınız verilmiyor. Oy verdiğiniz parti, AK Parti, Türkiye'ye yıllardır dışarıdan çay getiriyor. Kaçak çay mı diyorsunuz, her yerde kaçak çay. Biz çay ithalatını kesinlikle yasaklayacağız. Kaçak çayı da meydana koyup, dibine kibriti vereceğiz ve yakacağız.

Normalleşme başladı. Açıldı ama, birkaç noktada iktidarın dikkatini çekmek de bizim görevimiz. İş yerlerini açtınız, iş yeri sahibi ve orada çalışanların aşı olması lazım. Bu olduğu takdirde daha sağlıklı bir süreç işlemiş olur. İcra daireleri bir süre bırakın arkadaşlar ya, adam bir nefes alsın. Zaten parası olsa krallar gibi yaşayacak, parası yok. Bırakın gelir elde etsin. Esnaf bir nefes alsın. 

Editör: TE Bilisim